Problem Silnikiem 1,9dTi

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Problem Silnikiem 1,9dTi

Postprzez cynek niedziela, 16 stycznia 2005, 16:32

:cry: Witam. Jezdze w firmie kangoo z motorem 1,9 dti. od jakiegos czsu (ok 1mies) strasznie stał się mułowaty. Silnik bierze nieznacznie olej jakie 3ml na 20000 km ale auto czesto jest bardzo solidnie zaladowane i czesto ciagne przyczepke( tez zreszta dos ciezka). jak moze byc usterka ze jest taki słąby. z pusta przyczepka nie moge pocisna wiecej niz 100 przy czym na 4 piluje go do 120i n 5 ciagle słabnie. Filr pow wymienilem ale rezultat zaden. siadla turbina , czy to wina wtrysku?? przebieg auta to 120000 km. Wiem ze z 1,5dci sa klopoty(moj kolega mial przymusowa wymiane pompowtryskiwaczy za jedyne 5000 ) a ponoc 1,9 jest ok. prosze o pomoc pozdr
cynek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Problem Silnikiem 1,9dTi

Postprzez jon104 niedziela, 16 stycznia 2005, 19:15

cynek napisał(a)::cry: Witam. Jezdze w firmie kangoo z motorem 1,9 dti.

(....) Wiem ze z 1,5dci sa klopoty(moj kolega mial przymusowa wymiane pompowtryskiwaczy za jedyne 5000 ) a ponoc 1,9 jest ok. prosze o pomoc pozdr

Witaj cynek :lol:
Napisz cos więcej o sobie i swoim kangoo-rku w dziale "Jestem tu nowy" :oops:
A co do silników 1,5 dCi to wtryskiwacze (a nie pompowtryskiwacze - te są tylko w silnikach VW) nie stanowią problemu żadnego dopóki przestrzega sie pewnych zasad, a to przede wszystkim tankowania tylko na sprawdzonych stacjach. Są bowiem (owe wtryski) bardzo wrażliwe na jakość paliwa, a z tym niestety u nas nie najlepiej :cry: i nie ma co sią łakomic na ropke od koleszki - bo tania :x
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez AdiK niedziela, 16 stycznia 2005, 19:56

Witam :)
Jeżeli to nie paliwo zwłaszcza filtr to pewnie turbinka a w najleprzym przypadku zawór przy turbo , kumpel w Trafiku miał podobny problem.
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Powrót do Pytam