Dolewacie olej ?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez shoem poniedziałek, 17 stycznia 2005, 08:53

Rafal napisał(a):"... w dodatku po 16 tys olej byl "przezroczysty". To chyba dobrze swiadczy o szczelnosci komory spalania, ktos musial go dobrze docierac :-)

...albo o łaskawej prawej nodze właściciela :D
Shoem (...obecnie niezakangoorzony...)
Kangoo 1,4 OCEAN LPG (...to była fura...)
Słupsk
shoem
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez atr7 sobota, 22 stycznia 2005, 16:48

Mój torbacz 1,5dci połknął litra syntetyku ;-) po przejechaniu 23tyś i teraz czekam na przegląd(jeszcze 7 tyś.km)
atr7
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Gość niedziela, 26 marca 2006, 00:08

jon104 napisał(a):Pierwsza wymiana oleju po 7 tys i choæ widaæ by³o spadek poziomu to dolewka nie by³a potrzebna. Obecnie po 9 tys km od wymiany podobnie - ¶ladowy spadek poziomu na bagnecie (na wy¶wiewtlaczu ostatnie kó³ko zamieni³o siê w kreseczkê) jeszcze nie dolewam :)
Gość

Postprzez nemo poniedziałek, 27 marca 2006, 19:24

u mnie podobnie jak u większości od wymiany do wymiany żadnych dolewek.
Żółta cudo samiczka 1,4+HTC P3300+AutoMapa europa
nemo
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez KiK poniedziałek, 27 marca 2006, 20:35

Mój szef kiedyś posiadał prelude którą niestety musiał sprzedać - zabrakło mu na olej. Jeżeli po przejechaniu 1000 km musisz nalać 1l systetyka to ... bracie - naprawdę zastanów się czy nowy silnik nie będzie lepszy :)

W moim poprzednim Clio 220 tyś na pełnym syntetyku i ani grama pomiędzy wymianami - co 15 tyś. Olej spuszczany był jak nówka - tylko już nie ta lepkość. Z torbaczem nie mam jeszcze takiego doświadczenia bo po kupnie jedynie wymieniłem olej, więc wciąż czekam na taką prawdziwą pierwszą wymianę tego co wlałe. Na razie bez ubytków.

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Poprzednia strona

Powrót do Pytam