problem z immo/komputerem

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

problem z immo/komputerem

Postprzez RafR czwartek, 6 marca 2008, 18:32

Dziś rano mnie dopadł, dokładniej po przekręceniu kluczyka nie gaśnie lampka od immobilisera, nie da rady odpalić autka. Nie pomogła podmianka kluczyków, ani patent zastosowany w zeszłym roku przez pana z renault ( zdjęcie klem z akumulatora i połaczenie ich na parę sekund żeby zresetować kompa + zamykanie i otwieranie zamków ), ale i problem wtedy był raczej inny, poluzowana klema po wizycie kontrolnej w warsztacie. Tym razem jedyny dodatkowy objaw to brak kontrolki świec żarowych/komputera przy przekręcaniu kluczyka, nie zapala się nawet na chwilę :?

Objechałem wszystkich lokalnych magików-elektryków i raczej wątpię w ich umiejętności, a wolałbym holować autko już do docelowego warsztatu. I tu moje pytanie, czy ktoś z w-wy zna jakiegoś jeszcze lepszego magika od elektryki we francuzach ? Najchętniej gdzieś na białołęce i może z własną lawetą jeszcze, bo jakoś nie ma mnie kto zholować nawet :cry:
Carmen 1,5 dci Alize
RafR
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: problem z immo/komputerem

Postprzez Lucass czwartek, 6 marca 2008, 19:03

http://www.renault.triger.com.pl/technika_porada1.htm
Zakładając, że wina leży po stronie kluczyka...
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez RafR czwartek, 6 marca 2008, 19:12

Jak zwykle błyskawiczna reakcja Lucass :)
Bardzo bym chciał, ale ona mrugać do mnie nie chce ;) na czerwono się tylko pali, obrażona chyba ...
Carmen 1,5 dci Alize
RafR
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez tomekg czwartek, 6 marca 2008, 22:34

a sprawdzałeś przycisk wypadkowy.
Pozdrawiam Tomek
Kangoo 1.4 ' 98 biały
Kangoo 1.5 dci '05 Privilege wiśniowy-już go niema
poczuj troszkę luksusu
tomekg
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez RafR niedziela, 9 marca 2008, 19:00

Zainteresowanie temetem przy weekendzie widzę sałbe ;) ale żeby nie było, że o kangoo nie dbam :) w pt. nie mogłem bo byłem w trasie pożyczonym sprzętem, ale wczoraj korzystając z pogody pogmerałem przy autku i odpala, to nie komp ani nie immo, to raczej spustoszenie jakiego w mojej biednej kagoorzycy dokonali niby to fachowi montażyści ogrzewania Webasto z Ożarowa Maz. Z wyciekami z poszerzonego układu chłodzenia już sobie poradziłem, no ale teraz wyszło że i przy podłączaniu elektryki coś zwalili, bo żeby odpalić autko muszę dociskać gniazdo bezpieczników w puszcze pod maską aż przestanie być słyszalne trzeszczenie (iskrzenie) w środku :shock: jutro z rana uderzam do elektryka, niech to poprawi bo nie chcę żeby mi sie kangoo gdzieś w korku zapaliło ;)
Carmen 1,5 dci Alize
RafR
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez jon104 poniedziałek, 10 marca 2008, 21:18

RafR napisał(a):(...)dokonali niby to fachowi montażyści ogrzewania Webasto z Ożarowa Maz. (...)

Z innej, ale dla niektórych ciekawej, beczki 8-)

Jakie to Webasto, parametry, ceny, opis, itd :lol:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass poniedziałek, 10 marca 2008, 21:30

jon104 napisał(a):Jakie to Webasto, parametry, ceny, opis, itd :lol:

POPIERAM :!:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez RafR wtorek, 11 marca 2008, 07:54

To już się spowiadam ;) (aha, okazało się, że brakowało jakiejś spinki i coś nakrzaczone było przy przekaźnikach, dlatego nie odpalał :evil: )
Webasto model mokry Thermo Top E, niby przy tej wielkości autka powinno być C, ale ten też daje radę. Kupione używane kompletne (w zestawie było wszystko, pompki, wiązka z przekaźnikiem/bezpiecznikami, przewody paliwowe,wodne, sterownik itd.) za około 1,4k pln na aukcji, czasem można zestaw taniej trafić ew. bawić się w kompletowanie z części jak ktoś lubi :geek: no i znaleźć dobry warsztat do zamontowania, żeby się potem z tym nie wozić dodatkowo jak ja.
Ogólnie fajna sprawa, rano wsiadać do nagrzanego autka i jechać jak sąsiedzi na parkingu jeszcze szyby skrobią, ale w tym sezonie raczej już się tym nie naciesze :lol: no i pilot do zdalnego odpalania musi być niezłym bajerem, bo nie zawsze można przewidzieć i zaprogramować wszystkie czasy włączania, ale to może kiedyś, jak się potwierdzi że jeszcze będziemy mieć zimy w naszym rejonie ;)
Carmen 1,5 dci Alize
RafR
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam