Wtryski pomocy

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Wtryski pomocy

Postprzez paja poniedziałek, 7 kwietnia 2008, 23:17

witam serdecznie wszystkich forumowiczów, jestem tu nowy lecz czytałem troszkę o wtryskach i nie znalazłem nic z ostatniego czasu o nich a mianowicie ich regeneracji itp. posiadam kangurka 2005r. z silnikiem 1,5 dci i niestety po problemie z odpalaniem auto wczoraj nie odpaliło na licznyku 150tyś. km., komputer wykazywał błędy na 1 i 3 wtryskiwaczu. I teraz mam pytanie o wasze doświadczenie w tej sprawie,
mianowicie chodzi mi o to czy lepiej kupować nowe czy regenerować ile można pojeździć na tych zregenerowanych, jaki zakład mogli byście mi polecić. ja znalazłem firmę MOTOMAXIMUS oforują regeneracje w cenie 400zł/szt. czy ktoś korzystał z usług tej firmy może? z góry dziękuje za pomoc i wtrozymiałość
paja
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Wtryski pomocy

Postprzez Mowso wtorek, 8 kwietnia 2008, 09:41

poszukaj moich postów - jest odpowiedź gdzie dać do regeneracji itp - odpukać jeżdze i na razie problemów nie ma
:)
--
Pozdrawiam
Srebny torbacz 1,5 dci 2003r
Mowso
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez paja wtorek, 8 kwietnia 2008, 13:10

a ile zrobiłeś już km po regeneracji?
paja
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Mowso wtorek, 8 kwietnia 2008, 16:45

nie chce mi sie schodzić na dół ale koło 3-4 tys - teraz ogólnie od czasu jak mam służbowe autko to jeżdze zdecydowanie mniej swoim - ale Ci co mi robili mają kolejki niemożebne i to też o czymś świadczy :)
--
Pozdrawiam
Srebny torbacz 1,5 dci 2003r
Mowso
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez paja środa, 9 kwietnia 2008, 18:51

no i po wykręceniu i sprawdzeniu wszystkie wtryski do roboty... :/
paja
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio środa, 9 kwietnia 2008, 20:32

paja napisał(a):no i po wykręceniu i sprawdzeniu wszystkie wtryski do roboty... :/
Przykro... Tak w ramach klubowych statystyk ;) Autko masz od nowości, czy kupiłeś używane? Na jakich stacjach tankowałeś, jednego koncernu, czy gdzie się trafiło? Masz układ wtryskowy delphi czy bosch?
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez bogdan02 środa, 9 kwietnia 2008, 20:44

Paja moje kondolencje :cry:
I tu się cieszę że mam dti :twisted:
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez paja środa, 9 kwietnia 2008, 21:26

delphi, auto kupione u niemców sprowadzone, gdy przyjechało do kraju na kołach miało na liczniku 3tyś.km zrobione obecnie 154tyś. (przy 110tyś zaczeło szarpać silnikiem) samochód służy w celach zarobkowych wiec póki stoi, nie pracuje na siebie, rocznie przejeżdża 120tyś także zdecydowaliśmy że auto idzie na sprzedaż w najbliższym czasie. bo jeżeli co rok mamy robić wtryski to to jest nie opłacalne. obecnie zakupiliśmy cztery używane sprawdzane były na maszynie są w porządku. lecz trzeba wyczyścić bak przewody i pompe jeszcze i w drogę. i w międzyczasie szukamy innego auta...
P.S.
rozgladamy się za VW CADDY rocznik 2004-05 lekkko uszkodzony mile widziany jakby ktoś miał może pisać :)

P.S.II
Jakby ktoś chciał kupić Kangurka 2005r. 1.5DCI 154Tyś.km 2.os. przedłużony, kolor CZERWONY, 1xAIRBAG, boczne drzwi stan BDB (ponieważ ma wgniecenie na błotniku) to niech pisze. :)
paja
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio środa, 9 kwietnia 2008, 22:32

delphi ponoć gorsze. Koledzy co tankują na sprawdzonych stacjach nie narzekają. CADDY wcale lepszy nie jest a zdecydowanie droższy. Ja bym na twoim miejscu zrobił kangoo, przejechał te 150 000 km i dopiero myślał nad następnym, na pewno taniej wyjdzie, niż zmiana na Caddy.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez paja czwartek, 10 kwietnia 2008, 14:18

co do stacji od paru lat tankujemy na jednej.... i znamy chłopaków co tam pracują i lepsze paliwo mają niż na BP. co do kangurka to oczywiście nie odrazu sprzedamy, bo nie odrazu kupimy a coś musi jeździć... a co do tych kolejnych 150tyś to troszkę ponad rok i będzie na liczniku... a w między czasie narazie szukamy caddy TDI wytrzymalsze silniki... spalanie prawie jedno...
paja
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Następna strona

Powrót do Pytam