Skumulowany zestaw pytań.

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Skumulowany zestaw pytań.

Postprzez fiXXXer czwartek, 1 maja 2008, 16:59

Siemka wszystkim ;)

1. Sciągał ktoś do obicia już podsufitkę? Z tego co widzę to tylko na kleju jest? Montuje się na kleju do szyb? Jakieś porady co do demontażu i montażu ;) ??

2. Zaczyna mi szwankować przekładnia kierownicza, szczególnie jak nie działa wspomaganie to pojawiają się stuki i lekki luz. Udało się to komuś zregenerwować czy trzeba w nową wchodzić (jak tak to ile kosztuje)

3. Mył już ktoś K7J ? :P I czy działało po myciu ?

4. Po tym jak wyjąłem i posładałem po flokowaniu deskę rozdzielczą szlag trafił wentylację. Nie działa w pełnym zakresie - nie mogę dać na całkowite zimno a nawiewów na szybę tylko. Reszta chodzi. Znajomy mechanik powiedział ze gdzies sie po drodze jakieś haczyki zgubiły :/ Można to gdzieś kupić bez kompletu linek ?

Pozdro dla wszyskich :)
fiXXXer
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Skumulowany zestaw pytań.

Postprzez sw sobota, 3 maja 2008, 11:31

Podsufitka jest na kleju montażowym. Trzeba delikatnie ściągać (żeby nie załamać) z użyciem nożyka do tapet. Schodzi ładnie. Do montażu koniecznie dobry klej montażowy. Przy okazji polecam wygłuszenie sufitu - warto.
Mycie silnika (szczególnie pod ciśnieniem) to jak gra w totolotka.
Co do reszty to niewiele pomogę.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Downunder sobota, 3 maja 2008, 11:53

A to już wiem czyje autko widziałem w Katowicach na strzeżonym parkingu ,chciałem się bardziej przyjrzeć ale ,,ochrona nie dała '' :x ,
teraz więc pozdrawiam ,
Renault Kangoo 1.2 RNA 2000r 8V D7F 60KM żółty dziewczynka

Down under

Obrazek
Downunder
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez tomekb środa, 7 maja 2008, 16:55

witaj myję silnik regularnie żadnego problemu a jak masz alarm to radzę owinąc go folią pozdrawiam
tomasz B
tomekb
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez sw czwartek, 8 maja 2008, 07:33

tomekb napisał(a):witaj myję silnik regularnie żadnego problemu a jak masz alarm to radzę owinąc go folią pozdrawiam

Powinieneś więc grać w totka :-)
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez fiXXXer piątek, 9 maja 2008, 07:28

Podsufitka trochę siłowo, ale zeszła :) bez podgrzewania - wykorzystałem papent z nożykiem.

Byłem pewny, że zobaczę mocowanie anteny -ale go nie widzę :? , to jak ona jest montowana?

Wciąż nurtuje mnie sprawa przekładni (za nową 1400 zł ;/, więc będę probować dać przeczyścić starą ) no i linek nawiewów bo jak nie ma zimnego nadmuchu to trochę cięzko o tej porze roku.

Ps.

Podłączył ktoś obrotomierz do K7J ? U mnie niezaleznie kto probuje podlaczać według instrukji to pokazuje wyniki przez pół. J

Ps2.

Jak czas pozwoli to w przyszłym tygodniu wrzucę efekty obszywanie podsufitki resztką materiału co mi zostało po zeszłym roku i kierwonice SPARCO w kangoo :P
fiXXXer
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez bogdan02 piątek, 9 maja 2008, 07:42

Mocowanie anteny objawi się po zdjęciu "półki fakturówki" :)
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez jas piątek, 9 maja 2008, 18:41

fiXXXer napisał(a):Ps2.

Jak czas pozwoli to w przyszłym tygodniu wrzucę efekty obszywanie podsufitki resztką materiału co mi zostało po zeszłym roku i kierwonice SPARCO w kangoo :P

czekamy 8-)

pozdrawiam

jas
fiXXXer wrociles skoczkiem do poprzedniej wersji czy nadal kroluje tzw dom uciech :twisted:
jas
II Vice Kangoomistrz 2008
II Vice Kangoomistrz 2008

Powrót do Pytam