synchronizacja kluczyków

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

synchronizacja kluczyków

Postprzez trabancik środa, 30 kwietnia 2008, 11:04

Cześć,
szukałem - było ..... ale w kangoo, w którym jest osobny przycisk (mimo że wyglada jak jeden guzik)do otwarcia a osobny do zamknięcia, znaleziona procedura ,ta ze spluwaniem przez lewe ramię - nie działa (przez prawe też nie pomaga).
Kluczyk częsciowo działa samochód odpala - upadł i przestał dzialać centralny z pilota - z kabinowego przycisku działa. Drugi kluczyk .... hmmm ten jest drugi, bo poprzedni też mi upadł i przestał działać centralny. Diodka zapala się jak klikam kluczykiem więc to chyba nie guzik

będę wdzięczny za wszelkie dobre rady :)
pozdrawiam
-------------
i szukam kupca na mojego zwierzaka :-(
trabancik
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: synchronizacja kluczyków

Postprzez _ONE_ środa, 30 kwietnia 2008, 16:20

jeżeli opisana resynchronizacja nie działa, to trzeba rozebrać kluczyki i przelutować... jak będziesz we Wrocku to zapraszam
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez janusz99 czwartek, 1 maja 2008, 17:32

Miałem to samo , upadł mi kluczyk i przestał działać centralny zamek .Rozebrałem kluczyk i była odlutowana końcówka .Przylutowałem i wszystko działa .
janusz99
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez trabancik środa, 7 maja 2008, 08:54

_ONE_ napisał(a):jeżeli opisana resynchronizacja nie działa, to trzeba rozebrać kluczyki i przelutować... jak będziesz we Wrocku to zapraszam

dzięki za zaproszenie - akurat do Wrocka nie wybieram się w najbliższym czasie :(

no i tak właśnie poradził mechanik i wskazał ulubiony warsztat RTV, który często kluczyki naprawia, ale niestety przelutowanie nie pomogło - brak reakcji poza mruganiem lampki na kluczyku :(
mistrz lutownicy wspomniał przy okazji, że trzeba jakiś magiczny kod do klucza wgrać i robi to tylko ASO,

Nic- zobaczę ile ASO zawoła - jak za drogo to po prostu kupię jakiegoś pilota i podepbnę go pod przycisk w kabinie
pozdrawiam
-------------
i szukam kupca na mojego zwierzaka :-(
trabancik
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez dominik środa, 7 maja 2008, 21:14

kod do klucza :shock:, to dopiero kant :!:
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez videokadr niedziela, 25 maja 2008, 09:59

Co masz na myśli z tym kantem z kodami do kluczyków ? Ile cyfr powinien mieć taki kod i czy zero tez występuje w takim kodzie? Znalazłem kartke z numerem kluczyka do stacyjki i numerem pilota zamka oraz jest tam jescze jeden numer skaladający sie z 10 cyfr nad kodem kreskowym. Czy to jest kod kluczyka i jak wprowadzic ten kod do kluczyka.?
40 lat życia z Renault
videokadr
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam