Nabylem Kangoora 1.9D i mam zamiar zrobic psikusny pstryczek zeby zapobiec wiadome czemu a znajac fabryczne zabezpieczenia to sa one do bani!
I mam do was takie pytanie,jest to moj pierwszy francoz na dodatek diesel, widzialem na pompie elektro-zawor do ktorego wchodza 2 kabelki i mam mianowicie taka myslenice ktory mozna zmostkowac aby nie uruchomic pompy? lub w jaki inny sposob moge unieruchomic pompe? Nie chce poprostu rano wstac i nie miec autka pod oknem

Druga sprawa czy moze mi ktos powiedziec czy warto odcinac tez rozrusznik (i jak ) a co najwazniejsze gdzie on jest (od spodu?) ?
Wiem ze to pytanie nie na forum publiczne ale poprostu chcialbym sobie to sam zabezpeiczyc bo w warsztacie krzycza 100zł od jednego punktu np. pompe

Druga rzecz ,czytalem na waszym (teraz juz naszym

Mam kluczyk ze sterowaniem centralnego (radiowy) i niestety nie dziala,wymienialem baterie ,diodka na kluczyku swieci lecz zero reakcji ,odkrylem to wczoraj poniewaz podczas zakupu samochodu byl drugi kluczyk w stacyjce

Na dodatek autko nie odpala na tym kluczyku

I mam takie pytanie czy da sie rzeczywiscie cos z tym zrobic poza ASO? i czy sa to duze koszty? najbardziej zalezy mi zeby kluczyk uruchamial auto a centralny to po czesci

Nie chce zeby mnie poprostu oszukali lub naciagneli niepoczebnie w jakims zakladzie.
Za wszelka pomoc i wskazania z gory dziekuje i mam nadzieje ze sie u was zadomowie

Pozdrawiam