Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Postprzez Cyp poniedziałek, 23 czerwca 2008, 18:50

Czyli brać niemca ? Panowie jeszcze jedno pytanko, niestety jestem zmuszony po części autko brać na kredyt ew. leasing - auto kupuje na firmę. A niestety dlatego, że w zeszłym tygodniu ukradli mi auto a tu zaplanowane inwestycje w tym roku mam ... normalnie jak nie urząd to polski złodziej dokopie ... ahh, nie ma co. Tak więc wracając do ostatniego pytania, szukam banku, firmy finansowej,którą może zaproponować dobry kredyt na auto dla firmy ewentualnie leasing dla auta z 2003. Za każdą podpowiedź będę bardzo wdzięczny :) Pozdrawiam Cyp
Cyp
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Cyp poniedziałek, 23 czerwca 2008, 21:21

Jeszcze chwilę Was pomęczę (w sumie po to jest ten topic) :) Czy różnica w mocy silnika świadczy o dwóch różnych wersjach czy tylko o różnym sofcie w komputerze ? bo zastanawiam się czy warto szukać 85km czy wystarczy 82km. Słyszałem dość pochlebne opinie dotyczące spalania o silnikach 85km czy 82km jest podobnie oszczędny? Pozdrawiam i mam nadzieję już dłużej Was nie męczyć pytaniami :)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 23 czerwca 2008, 21:23 przez Cyp, łącznie edytowano 1 raz
Cyp
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio poniedziałek, 23 czerwca 2008, 21:23

85KM występowały od 2005 roku.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jacQ poniedziałek, 23 czerwca 2008, 21:32

Cyp napisał(a):...szukam banku, firmy finansowej,którą może zaproponować dobry kredyt na auto dla firmy ewentualnie leasing dla auta z 2003. ...

pomijając jaka firma daje lepsze raty leasingowe czy kredyt, to w pierwszej kolejności musisz sobie odpowiedzieć na pytanie: czy bardziej chcesz uciec od VATu czy od dochodowego. W zależności co cię bardziej interesuje to wchodzisz albo w leasing albo w kredyt. Teraz nie odpowiem Ci co jest z czym powiązane, muszę jutro dopytać się mojego znajomego doradcy podatkowego :)
Co do firmy to najlepiej pogooglaj sobie leasing lub kredyt, wybierz 3-4 duże firmy z okolicy i udaj się do nich aby przygotowali Ci swoje oferty na konkretny samochód (parametry auta znasz :) )
jacQ
ex 1.2/D4F 730/Campus'07 oklejony srebrny
ex 1.9D/F8Q 632/RN'01 biel lodówki
jacQ
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Cyp poniedziałek, 23 czerwca 2008, 21:48

Co do tych 85km to dziwne, bo autko z polski z 2004 jak podaje sprzedawca ma 85km ...

A co do leasingu czy kredytu, to jednak chyba kredyt. Chodzi mi o maksymalne odliczenie vatu w tym roku. Tylko mam problem bo oferty kredytów samochodowych skierowane są dla osób fizycznych a nie dla firm. A leasing zaczyna się od 2004 i to tylko od dealerów. Jutro idę do swojego banku ale jaki mi babka powiedziała przez telefon ja kwalifikuj się pod zwykły kredyt z dowolnym wykorzystaniem a taki będzie oprocentowany w bz wbk w okolicach 11% ....

A z tym niemieckim autkiem to chyba wydam te parę stów i jak się handlarz zgodzi to podjadę do renaulta we wrocławiu. Tylko nadal nie wiem czy warto tej wersji 85km szukać i czy to tylko różnica w sofcie czy coś więcej.

Pozdr. Cyp
Cyp
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio poniedziałek, 23 czerwca 2008, 22:16

Cyp napisał(a):Co do tych 85km to dziwne, bo autko z polski z 2004 jak podaje sprzedawca ma 85km ...
Sprzedawcy różne rzeczy sobie wymyślają :) Łatwo poznać, te 85 KM miały wsteczny do tyłu jak szóstkę, a te 80 (82) KM do przodu po podniesieniu pierścienia. Ponadto zegary cyfrowe Obrazek
Jest jeszcze różnica w grilu, czarne dochodzi do lamp.
Ogólnie możesz spokojnie zakupić 82 KM.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez B52 wtorek, 24 czerwca 2008, 11:20

Cyp napisał(a):Co do tych 85km to dziwne, bo autko z polski z 2004 jak podaje sprzedawca ma 85km ...

A co do leasingu czy kredytu, to jednak chyba kredyt. Chodzi mi o maksymalne odliczenie vatu w tym roku. Tylko mam problem bo oferty kredytów samochodowych skierowane są dla osób fizycznych a nie dla firm. A leasing zaczyna się od 2004 i to tylko od dealerów. Jutro idę do swojego banku ale jaki mi babka powiedziała przez telefon ja kwalifikuj się pod zwykły kredyt z dowolnym wykorzystaniem a taki będzie oprocentowany w bz wbk w okolicach 11% ....

A z tym niemieckim autkiem to chyba wydam te parę stów i jak się handlarz zgodzi to podjadę do renaulta we wrocławiu. Tylko nadal nie wiem czy warto tej wersji 85km szukać i czy to tylko różnica w sofcie czy coś więcej.

Pozdr. Cyp

jak już się bawisz w leasingi i kredyty to czy nie lepiej brać nowy lub prawie nowy z saloonu ? nie chcę być złym prorokiem ale co nagle to po diable ,z używkami dci nigdy nic nie wiadomo :roll: tym bardziej że ci zależy na czasie :evil:
B52
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Cyp wtorek, 24 czerwca 2008, 12:42

Nowy jeszcze nie teraz, to autko ma min. pojeździć trzy lata - po tym czasie się zamortyzuje.
Cyp
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez mobarski czwartek, 26 czerwca 2008, 13:28

Ja bym brał kredyt. Jeżeli w zł. to nie ma większego znaczenia gdzie. Jak we frankach to polecam http://www.ptf.pl, lub pod adresem http://www.santanderconsumer.pl sam sprawdziłem i w czasie jak ja kupowałem autko było najtaniej. I VAT i dochodowy możesz sobie odliczyć jednorazowo, bo od takiego środka trwałego przysługuje taka możliwość. Z leasingu wyleczył mnie osobiście mój znajomy, który kupił autko za 140 tys. wpłacił prawie 3/4 sumy i mu go rozbili. No i niestety kaska z odszkodowania poszła do towarzystwa leasingowego, a on został i bez kasy i bez samochodu. W kredycie autko jednak jest twoje. Może trochę drożej płacisz, ale masz przynajmniej pewność.
Maciek
mobarski
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez klaudi niedziela, 29 czerwca 2008, 18:09

ja po przemyśleniu całego tematu decyduję się na poszukiwania wersji 4x4, co pewnie nie będzie prostą sprawą, ale specyfika mojej pracy wymaga albo wersji pampa albo lepiej 4x4 i w wersji osobowej bo z vatem poradze sobie inaczej. tylko gdzie takiego szukać ?? może ktoś ma jakieś namiary na auta poleasingowe? w sumie to nie mam większych wymagań, ma być po liftingu (faza2), 4x4, osobowy no i dobrze by było żeby był srebrny/biały/pomarańczowy lub żółty.
klaudi
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam