Właśnie obejrzałem "Na każdą kieszeń" w TVN turbo, zawsze uważałem programy tam umieszczone za miarodajne i dosyć rzetelne, aż do dziś.
Odcinek poświęcony Doblo i Kangoo, Doblo prawie full opcja, kangur niemalże goły.
juz tego typu porównania mnie wku......ją, jeśłi chodzi o porównanie wnętrz, no bo jak to porównywać? Skoro mój skoczek choć goły to ma elektryczne lusterka, a pan w programie wytknął wadę ich braku w golasie z 98 czyli z początku produkcji.
Ponadto dowiedziałem się, że mam sprężyny w tylnym zawieszeniu, (choć nie mam wersji 4x4), pan ekspert (dziennikarz motoryzacyjny jest teraz ekspertem, nie serwisant, nie mechanik, nie pan inż rzeczoznawca) określił że często kangurkowi zużywają się "końcówki wahaczy" - ciekawe co miał na myśli, i który koniec wahacza oglądał

Dla niego oba samochody maja dobra widoczność - spoko, zgoda, tylko niech kiedyś spojrzy w lusterka doblo to zobaczy "widoczność" w porównaniu z kangurkiem

Podsumowując: jeśli do wypowiadania fachowych opinii o technice motoryzacyjnej biorą się ludzie słabo przygotowani od strony technicznej(jedynym ich atutem jest to ze jest on dziennikarzem motoryzacyjnym) to ja dziękuję za takie programy
Do tej pory myślałem ze na dziennikarzy motoryzacyjnych idą ludzie co sa przynajmniej po jakimś technikum samochdowym, a tu widzę że nawet kucharz może być dziennikrzem motoryzacyjnym byle nie robił literówek i mówił z pełnym przekonaniem o swojej racji - tragedia, jak tu podnosić "świadomośc motoryzacyjną" narodu? skoro policjan drogówki w jakimś programie tłumaczy jazdę po rondzie i robi to jeszcze źle dając wbrew przepisą przyzwolenie na opuszczenie ronda niemalże z dowolnego pasa pod warunkiem zachowania szczególnej ostrożności gdzie przepisy mówią wyraźnie, że jeśli brak jest odpowiedniego oznakowania poziomego lub pionowego to możemy opuścić rondo tylko z pasa prawego!!!!
Jednym słowem - żenada
to lepiej pooglądam sobie Top Gere (czy jak to tam sie pisze)ci Anglicy czasem są nawet zabawni.