droidboo napisał(a):Lucass napisał(a):I tyle właśnie uzyskasz po zawirusowaniu silnika. Może nawet ciut więcejdroidboo napisał(a):Optymalna moc do tego auta to 100KM,![]()
Za stosunkowo (w porównaniu do swapu) niewielką kasę i bez wielkiej ingerencji w samochód będziesz miał pożądany efekt.
Choć i tak zacząłbym od hamulców![]()
Jest to szybka i tania opcja, ale... no właśnie. W kangoorze problem polega na tym, że jest to tylko 1.5l pojemności, dodatkowo turbina dopiero blisko 2000rpm wchodzi w swój wydajny zakres pracy, a kiedy nie pracuje zostaje tylko 1.5l diesel. Pierwszy bieg jest tak krótki, że trzeba na prawdę wysoko kręcić silnik na 1, żeby na 2 biegu miał 2000rpm. Sprzęgło jest takie sobie głębokie, ale lewarek pokonuje kilometry, co nie sprzyja szybkiej zmianie biegów...
W wirusowanych dieslach nadal pozostaje problem z turbodziurą i przełożeniami skrzyni, bo te "virusy" tak właściwie jedyne co robią, to zwiększają ciśnienie doładowania i dawkę paliwa.
Masaccio napisał(a):Ktoś próbował może zrobić quickshifter w kangoo?
Wiz napisał(a):Jak to czytam to dochodze do wniosku ze zrobilem najlepsza rzecz pod sloncem inwestujac w D55. Same mankamenty i zero pozytywow.
Wiz napisał(a):To ja jestem lepszy bo od zawsze twierdze ze sie nie znam
P.S. Bullitt ja chce poprawke do drazka zmiany biegow, kiedy moge przyjechac![]()
Masaccio napisał(a):Wiz napisał(a):To ja jestem lepszy bo od zawsze twierdze ze sie nie znam
P.S. Bullitt ja chce poprawke do drazka zmiany biegow, kiedy moge przyjechac![]()
Też chcę
Bullitt napisał(a): Zreszta w silniku mozna zrobic kilka innych prostych modyfikacji i przekraczamy 115 KM.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości