Wszystko OK Lucass - napisalem prośbę o sprawdzenie jak jest u innych Forumowiczach ale moje pytanie ma uzasadnienie. Przyjąłem do wiadomości, że powietrze jest dopuszczalne na powrocie. Ale zastanawiam się czy przypadkowo filtr paliwa, który mam założony nowy nie jest wadliwy. Biorąc na chłopski rozum - pompując pompką ręczną na wyłączonym silniku paliwo w filtrze paliwa idzie przez obieg - wejście filtra /przewód za gruszką/ - wyjście filtra /przewód powrotny do baku czerwony/. Tak przynajmniej zaobserwowalem pompując pompką ręczną. Paliwo w wężach z filtra do pompy wtryskowej i z węża z pompy do filtra nie rusza się czyli jest w tym czasie wyłączony jakby z obiegu. I zmierzając do brzegu - chociażbym pompował tą gruszką z 10 minut czyli przetaczał paliwo cały czas na powrocie z filtra do zbiornika paliwa mam duże ilości powietrza. Pytam się skąd ono się bierze w filtrze, przecież po jakimś czasie pompowania powietrze powinno być usunięte z filtra. Czy mój tok rozumowania jest prawidłowy?? Dlatego ponawiam prośbę o sprawdzenie Panowie jeżeli możecie czy u was jest tak samo??