Zamarzające wycieraczki

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Zamarzające wycieraczki

Postprzez Masaccio czwartek, 15 stycznia 2009, 09:01

Wiz napisał(a):Czy ja napisalem ze chodzi mi o miasto :?: Czy ja jestem wariat zeby jezdzic 120 w miescie :?:
Zreszta u Was sie nie da jezdzic, niezaleznie od pory roku ;)

W nocy się da :)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Wiz czwartek, 15 stycznia 2009, 10:39

Masaccio napisał(a):
Wiz napisał(a):Czy ja napisalem ze chodzi mi o miasto :?: Czy ja jestem wariat zeby jezdzic 120 w miescie :?:

Kolejny do ukarania i zdrapania naklejek klubowych :roll:
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez Masaccio czwartek, 15 stycznia 2009, 13:07

Wiz napisał(a):
Masaccio napisał(a):

Kolejny do ukarania i zdrapania naklejek klubowych :roll:

:shock:
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt czwartek, 15 stycznia 2009, 13:14

Szoszo napisał(a):Jak sobie radzicie drodzy koledzy w zimie z zamarzającymi piórami wycieraczek?

Zakladamy płaskie i problem znika.

lam3r napisał(a):że niby tutaj te 120 km/h?

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751 ... egiem.html

Musicie sie przyzwyczaić. Korki jak korki, tylko kilka lat później was dopadlo...

Masaccio napisał(a):

W dzien... dobra nic nie mowie :mrgreen: Byłem ostatnio u was dwukrotnie :lol:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Szoszo czwartek, 15 stycznia 2009, 16:28

My tu gadu- gadu a chłop jabłka kradnie :o

Powracając do tematu: jadąc 40km/h zbieram płatki a przy 120km/ h jest tak zimno i wieje, że muszę coś ciepłego się napić i zagrzać. Wtedy to sprytne płatki śniegu trzymają się w kupie i udają lód. Oczywiście wtedy zatrzymuje się poirytowany i skrobię zmarzniętymi paluchami po gumce. To nie boli ale wolałbym ciepełko wykorzystać zza kierownicy.

Poważnie to nic nie zmieniło się chyba na przestrzeni 10 lat w kangoorach. Poprzednio w 1,4 RN to samo się działo ale jakoś daję radę. Potem w takim samym modelu co obecnie ale z 2004r.

Ogrzewanie raczej nie powala na kolana bo kangoo musi przejechać 15km by się zagrzać a w jarisie żony po kilku minutach rozpinam kurtkę w samochodzie bo jest tak nachajcowane". Co prawda mam diesla a japonii mam benzyniaka. To robi jednak różnicę

Co ze stopami pasażerów? zapytowywuję. W salonie Toyoty powiedzieli, że takich świniowozów jak ten podobny do Pańskiego to w sprzedaży nie prowadzimy. Szkoda co prawda, bo Japończycy potrafia w każdym szczególe dopracować samochód. Kangoo daje wiele do życzenia ale cóż mam kangoo i jestem zadowolony ... prawie
Szoszo

Postprzez Lucass czwartek, 15 stycznia 2009, 18:58

Wiatry znów mnie wczoraj zawiały na zachód Polski i miałem okazję borykać się z problemem zamarzających wycieraczek. Padało po drodze wszystko co tylko występuje. Śnieg, deszcz ze śniegiem, marznący deszcz, jakaś mżawka. I to wszystko ładnie sobie marzło na szybie i nie tylko. Mimo, że w benzynie nie narzekam specjalnie na ciepłownie to jednam na szybie marzło jak cholera... :twisted: i chyba rady na to nie ma, bo nawet maksymalny nawiew na szybę dawał tylko poprawę, a nie pozbycie się problemu. Na szczęście jakiś litościwy kierowca TIRa wyłożył się na A4 i można się było na chwilę zatrzymać żeby wycieraczki oskrobać :mrgreen:
Ale i tak lepsze to niż jazda przez Wrocek. Jechałem z Polkowic (nawiasem mówiąc tam było suchutko) i zastanawiałem się czy jechać na A4, o której już wiedziałem, że stoi, czy pchać się na Wrocław, o którym jeszcze nic nie wiedziałem :lol:
Krótko się zastanawiałem ;) i dzięki temu wróciłem tylko 2 godziny później niż planowałem :lol:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez dominik czwartek, 15 stycznia 2009, 19:08

Szoszo napisał(a):My tu gadu- gadu a chłop jabłka kradnie :o

Powracając do tematu: jadąc 40km/h zbieram płatki a przy 120km/ h jest tak zimno i wieje, że muszę coś ciepłego się napić i zagrzać. Wtedy to sprytne płatki śniegu trzymają się w kupie i udają lód. Oczywiście wtedy zatrzymuje się poirytowany i skrobię zmarzniętymi paluchami po gumce. To nie boli ale wolałbym ciepełko wykorzystać zza kierownicy.

Poważnie to nic nie zmieniło się chyba na przestrzeni 10 lat w kangoorach. Poprzednio w 1,4 RN to samo się działo ale jakoś daję radę. Potem w takim samym modelu co obecnie ale z 2004r.
Ogrzewanie raczej nie powala na kolana bo kangoo musi przejechać 15km by się zagrzać a w jarisie żony po kilku minutach rozpinam kurtkę w samochodzie bo jest tak nachajcowane". Co prawda mam diesla a japonii mam benzyniaka. To robi jednak różnicę
Co ze stopami pasażerów? zapytowywuję. W salonie Toyoty powiedzieli, że takich świniowozów jak ten podobny do Pańskiego to w sprzedaży nie prowadzimy. Szkoda co prawda, bo Japończycy potrafia w każdym szczególe dopracować samochód. Kangoo daje wiele do życzenia ale cóż mam kangoo i jestem zadowolony ... prawie

no a Kubistar :idea:
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez lam3r czwartek, 15 stycznia 2009, 19:08

może warto było zaryzykować drogę 346?
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass czwartek, 15 stycznia 2009, 19:47

Po radiu coś słyszałem o remontowanym przejeździe kolejowym i braku możliwości wjechania na A4 w Kątach Wroc. Kiedy ja jechałem był już dość dobrze zorganizowany objazd przez Kostomłoty, Mietków i do Kątów od południowej strony.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez Szoszo czwartek, 15 stycznia 2009, 21:38

Dominik widzę czuwa. Brawo za bystrość. Masz rację skojarzyłem japonię (m in. przytoczony nissan z kangoo). Stety czy niestety to dalej jest kangoo lecz ze zmienionym znaczkiem. To taki chwyt marketingowy ratowania poupadającej marki nissan. Jakiś czas temu orientowałem się w salonie nissana nt kangoo osobowej wersji. Niedostępny w Polsce, jedynie blaszok a taki mam koło domu (robie tam zakupy) :-)

Wersja yarisa wagon nie wypaliła. Może w Tajlandii czy gdzieś ale nie w Europie tutaj Kangoo 4ever. Chociaż ten nowy to jakiś przyciężki ale o tym już w innym dziale pisali.
Szoszo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam