Jakie głośniki są najlepsze????????

Pytania i porady dotyczące audio, CB i nawigacji satelitarnej i tel. komórkowych w naszych samochodach

Postprzez pioter11 czwartek, 10 lutego 2005, 21:52

Aby w kangooru grało ,trzeba wstawić 2razy po 250W w tylną deskę najlepiej owalne 3-drożne na MDF-ie 2,5 cm, duże pudło rezonansowe utworzone z bagażnika eliminuje potrzebę głośnika basowego.Przednie głośniki są tylko do słychania wiadomości (bez względu jakie zastosujecie głośniki za 50 czy za 500zl).Natomiast głośniki w drzwiach jes to też pomysl chybiony, w otulinie plastikowo blaszanej nie ma możliwości wydobycia czegoś innego niż bełkot( sam dochodziłem do tego 2 miesiące).Radio oczywiście nie bez znaczenia najlepiej Alpinka o dużej mocy.jest to najtańszei najprostsze rozwiązanie bez dużych nakladów finansowych
całość ok 1200zł
pioter11
Kangoorzątko
Kangoorzątko

głosniki

Postprzez maccoffee środa, 9 marca 2005, 21:52

Ja wlozylem Sub.blaupunkt GTt 300,(wzmacniacz)magnat clasic 320,(przod)JBL 420e gra super... :P radyjko blaupunkt Porto CD 34.nad tylem pracuje... :idea:
maccoffee
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez sqara niedziela, 13 marca 2005, 16:33

ja glosniki z tylu przelozylem na przod, a na tyl w polke dalem Alpiny 150w i powiem ze nie jest zle
sqara
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez zuwik niedziela, 13 marca 2005, 21:04

pioter11 napisał(a):Przednie głośniki są tylko do słychania wiadomości (bez względu jakie zastosujecie głośniki za 50 czy za 500zl).Natomiast głośniki w drzwiach jes to też pomysl chybiony, w otulinie plastikowo blaszanej nie ma możliwości wydobycia czegoś innego niż bełkot

Nie zgodzę się. No chyba, że dla Ciebie muzyka to tylko jak najgłośniejszy bas. Do głośników wysokotonowych skrzynia nie jest potrzebna, a wysokie dźwięki to podstawa w muzyce innej niż techno i łomoty. W wieży mam nawet membrankę wysokotonową w postaci 30mm blaszki - to jest dopiero efekt. Ale jeśli ktoś sobie ceni hałas nad jakość - to faktycznie niech nie inwestuje w wysokotonowe. Głośniki w drzwiach to pomysł rewelacyjny, tylko trzeba sobie zadać trochę trudu i wygłuszyć :idea:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez loocky poniedziałek, 14 marca 2005, 16:59

Ja w dalszym ciągu zastanawiam sie, jak podwiesić z tyłu głośniki. To jest jedyne miejsce gdzie mogę je zamontować, bo półki nie mam, a bagażnika nie chce zajmować.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kerry wtorek, 15 marca 2005, 07:05

Loocky, domyślam się, że nie masz kratki? :D Ja już sprawę nagłośnienia rozwiązałem - kolumienki tonsila o których pisałem wcześniej sprawują się naprawdę ładnie. Zamocowałem je do kraty pod sufitem, od strony bagażnika. Najpierw zrobiłem "piękne" wysięgniki, zamocowałem i ... kiwało tak, że bałem się o plastkową obudowę głośnika:) Rozwiązałem to prościej: po dwa paski blachy i głośnik przykręcony do kratki na amen:) Zainteresowanym służę fotkami.
ps. oczywiście te kolumienki nie zastąpią suba i wzmacniacza, więc fani superbasu proszeni są o nieczytanie tego postu :D
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez loocky wtorek, 15 marca 2005, 09:29

Dobrze sie domyślasz. Ale już wiem jak je zamontować. Dostałem cynk, jak zrobie to prześle fotki i opis.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

JBL

Postprzez coolerek wtorek, 15 marca 2005, 12:52

JBL amerykańskie drogie ale warte te głośniczki poprostu poruszaja kangoo do jazdy 8) 8)
COOLEREK ZÓŁTE KANGO 1.9D(65KM)
coolerek
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez orys wtorek, 15 marca 2005, 18:50

coolerek, zamontowałeś z przodu czy z tyłu :?:
Pozdrawim orys
Gwiezdny Pył 1.5 dci 65KM (kaleido)
orys
Kangoogaduła
Kangoogaduła

JBL

Postprzez coolerek środa, 16 marca 2005, 13:11

kupiłem na allego do przodu 10 i do tyłu 13 normalnie bomba zasanawiam sie nad wyciecie :P m otworów w dzwiach i wstawieniem tam
COOLEREK ZÓŁTE KANGO 1.9D(65KM)
coolerek
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Audio, CB, nawigacja, mobile