Polecam CB w Kangurze

Pytania i porady dotyczące audio, CB i nawigacji satelitarnej i tel. komórkowych w naszych samochodach

Postprzez sw piątek, 11 lutego 2005, 10:30

Do kangura doskonale pasuje alan100, bo ma głośnik od spodu. Jeżeli położysz go na półce nad głową, to przez dziury w półce idealnie słychać. Można nawet cicho ustawic, tak, że ty słyszysz dobrze, a pasażerowie ciszej. Alan ma tez wyjscie, ale uzywam go na sluchawke, gdy jade w nocy z dziecmi, które śpią.
TEż dobrze sie sprawdza, ale słuchawka musi mieć własne sterowanie głośnością.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Crash sobota, 12 lutego 2005, 10:03

Ja akurat mam radyjko na półce ale na środku łatwiej mi do niego ręką sięgnąć i do gruchy też dostęp łatwiejszy :D Głośnik też mam od spodu radyjka ale półka jakoś to wg mnie tłumi i słabo było słychać przy większych prędkościach.

Pozdrawiam
Pozdrawiam

-=Crash=-
1.4i RN 2001 6 drzwi ;) PMS Edition CB-Radio
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez ogi75 wtorek, 15 marca 2005, 11:29

a może próbował ktoś montować antene cb na dachu w otworze do przykręcania bagażnika?
jestem ciekaw , bo zamierzam ambitnie kupić kompletny sprzęt przez net i sam zamontować, więc jak to mówią : ucz sie na błędach (ale nie swoich)
z góry dzięki... :lol:
ogi75
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Crash wtorek, 15 marca 2005, 15:37

ogi75 napisał(a):a może próbował ktoś montować antene cb na dachu w otworze do przykręcania bagażnika?
jestem ciekaw , bo zamierzam ambitnie kupić kompletny sprzęt przez net i sam zamontować, więc jak to mówią : ucz sie na błędach (ale nie swoich)

Ja mam tak zamontowaną antenę fotki są tutaj zamieszczone http://www.icpnet.pl/~grek_p/cb radyjko umieszczone na półce przez to się zbytnio nie rzuca w oczy. Zasilanie pociągnięte z lampki z sufitu (wiem nie powinno tak być :D ) Ale jest ok Bat ma ok 170 cm Alan Boston radyjko President Herbert stary bo podobno nowy to kicha :) Co do proponowanego wcześniej Alana 100 radziłbym się zastanowić ja go nie miałem ale znawcy wołają na niego szumofon a tak wogóre to proponuję poczytać http://cb.nio.pl/ albo pl.rec.radio.cb Co do sposobu zamontowania anteny to jest wg mnie rewelacja nie trzeba wiercić dziury i masa jest doskonała i to jest dużo lepsze rozwiązanie niż magnes.

Pozdrawiam
Pozdrawiam

-=Crash=-
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez ogi75 wtorek, 15 marca 2005, 19:19

o to mi chodziło, dzięki kolego za info, a radio to biore presid. harry asc, podobno niezłe
ogi75, oasis 1,2 16v
żółty
ogi75
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez arci środa, 16 marca 2005, 10:07

ogi75 napisał(a):o to mi chodziło, dzięki kolego za info, a radio to biore presid. harry asc, podobno niezłe

witam w jakim przedziale cenowym mogę sie zmieścic przy kupnie i co byście radzili jakie kupić ??Czy potrzebna jest gdzieś rejestracja wogóle jak to wygląda kupuje i ....??
arci
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez loocky środa, 16 marca 2005, 13:10

ogi75 napisał(a):bo zamierzam ambitnie kupić kompletny sprzęt przez net i sam zamontować, więc jak to mówią : ucz sie na błędach (ale nie swoich)

Radze uważać przy strojeniu tj. przycinaniu anteny, jak się źle to zrobi to może nawet popalić się instalacja w CB.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Crash środa, 16 marca 2005, 17:35

arci napisał(a): witam w jakim przedziale cenowym mogę sie zmieścic przy kupnie i co byście radzili jakie kupić ??Czy potrzebna jest gdzieś rejestracja wogóle jak to wygląda kupuje i ....??

Wszystko zależy czy nowe czy stare sporo jest tego na Allegro jak antenę to tylko nową im dłuższa tym lepsza jakiegoś Lemma 1200 lub 1700 kosztują ok70-80zł Założyć można samemu ale na zestrojenie anteny lepiej gdzieś podjechać bo można radyjko upalić.

Pozdrawiam
Pozdrawiam

-=Crash=-
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Crash środa, 16 marca 2005, 17:40

loocky napisał(a):
Radze uważać przy strojeniu tj. przycinaniu anteny, jak się źle to zrobi to może nawet popalić się instalacja w CB.

Zestrojenie anteny nie polega tylko na przycinaniu anteny to robi się w ostateczności a z uwagi na to że im lepsza antena tym dłuższa nie powinno się tego robić bo po przycięciu może być jeszcze gorzej niż przed. Przeważnie anteny mają regulację wysuwania bata. Ważna też jest długość kabla.

Pozdrawiam
Pozdrawiam

-=Crash=-
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Rafal niedziela, 3 kwietnia 2005, 20:30

A ja ostatnio gnałem przez Polske bez CB, smutno i głucho było w kangoorze, pasazerki spaly..... No i nigdy w zyciu bym nie wpadl ze ktos przezusil mi ten maly pstryczek z "am" na "fm" i to dlatego nie dzialalo... a ja po ciemku blacialem cale przewody zasilanie, antene i wszystko bylo ok.... Na bledach czlowiek sie uczy!!
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Audio, CB, nawigacja, mobile