Oj posypały się odpowiedzi. Dzięki za pomoc w ustaleniu wersji jak widać mam jakiś wynalazek nie spotykany

Być może to jakaś limitowana wersja bo ja kupiłem go od osoby w Polsce co jeździła ale pierwszym właścicielem był niepełnosprawny w Francji więc być może na tamtym rynku były jeszcze jakieś inne wersje. Albo tak jak ktoś powiedział klient sobie doposażył dodatkowo.
Wersje próbowałem ustalić na podstawie tej stronki
http://renaultkangoo.w.interia.pl/wersje2.htm i niby w opcjach dodatkowych są przeciwmgielne i lusterka elektryczne (niby podgrzewane ale tego nie sprawdzałem czy moje mają grzanie).
Co do pytań o dostosowanie. Jeśli chodzi o ręczny gaz/ hamulec to mam tak jak wspominałem firmy carospeed o którym można sobie poczytać
>>> TUTAJ <<< To rozwiązanie jest kosztowne ale że w salonie którym pracuję wymontowano z auta testowego a i tak było już wcześniej w innym testowym to mam je teraz w swoim prywatnym (trochę umiejętnego przekonywania szefa że to już jest nie przydatne bo i tak używki klientowi nie sprzedamy i mam je za free

). Mimo to oprzyrządowanie jest do każdego auta i powiem że nadaje się też do aut z regulowaną kierownicą co nie każde rozwiązanie to uwzględnia (szkoda niestety że regulacji w kangoorku nie ma ale i tak się w nim zakochałem

) Nie wszystkie rozwiązania elektroniczne u mnie działają tak jak na tej stronce (np. zamiast włącznika świateł mam zrobiony przełącznik długie/krótkie co się bardziej przydaje skoro i tak trzeba na światłach jeździć).
To jeśli chodzi o kierowanie. Aha dodam że prowadzę jedną ręką bo prawą stale mam na gazie/ hamulcu ale to kwestia przyzwyczajenia. Trochę było zabawy by dostosować coś co było do Toyoty do kangurka ale polscy mechanicy potrafią wiele
Co do rampy. Nie mam jakoś specjalnie przebudowanego nadwozia. Znalazłem taką ofertę na allegro z obniżanym elektrycznie podwoziem z tyłu i oprzyrządowaniem dla kierowcy ale cena była wyśrubowana na 19 tys. a oferta spod Krakowa i na zdjęciach nie wyglądało to auto ok. Do tego wersja "golec" bez klimy itp. a dostosowane było za granicą. Nie podjąłem tematu bo w razie awarii ciężko naprawić i w ogóle a cena była wyśrubowana. rocznik był starszy od tego co mam teraz i przebieg chyba jak pamiętam 150 tys.
Mojego kupiłem za 16,5 ale należy pamiętać że to automat. W ogóle ofert na allegro mało. Tzn. jak się spojrzy niby kilkaset ale jak zaznaczy automat to ledwie kilka.
A wolę powiem szczerze automat niż dokładać 3 tys. za automatyczne sprzęgło z serwem w którym jeszcze bym musiał wachlować biegami i które jest awaryjne.
Ale wracając do tematu rampy nie mam ale mam oryginalne podjazdy które .... niestety nie zdają egzaminu bo są za krótkie i haczą od spodu o akumulator wózka. Ale trochę zmysłu technicznego i dziś byłem w sklepie z blachami aluminiowymi i profilami i zrobi mi gość składany taki jak chcę za jakieś 2 stówki co jest taniochą bo takie jak mam oryginalne (te nie pasujące) kosztują koło 1400. Zobaczymy jaki będzie efekt bo dziś dałem projekt a we wtorek mam dzwonić czy będzie ok.
Aktualnie zastanawiam się jeszcze nad jednym funkcjonalnym gadżetem który się może przydać choć ktoś powie że to ekstrawagancja a mianowicie nad kamerką cofania. Już mówię dlaczego. Jak gdzieś zaparkuję będę musiał mieć 2 metry na podjazd i jakiś metr na wykręcenie wózkiem. z lusterka ciężko to ocenić a wysiadanie to dla mnie niezła zabawa (wyciąganie i składanie wózka). Z drugiej strony czujniki parkowania chyba łapią dopiero od 2 metrów i pewnie nie są za dokładne jeśli chodzi o pomiar odległości (choć skuteczne gdy trzeba bardzo ciasno zaparkować, wiem z doświadczenia bo miałem w służbowym). Co o tym myślicie? Na razie puki co mam inny problem z autem ale to napiszę w wątku "pytam" bo to będzie offtopick a i tak już pojechałem trochę więcej niż przywitanie więc nie chcę śmiecić. mam też problem z samym forum ale chyba widziałem wątek zgłaszania problemów więc zerknę i skrobnę.
Znów się rozpisałem ehhh
P.S. Przypomniałem sobie że mam fotki autka przed domem do ubezpieczenie które miałem więc zapodaję (tył i rampę w przyszłości). Aha w tle inny Kangurek bo mój sąsiad też ma ale diesla.

Renault Kangoo 2002 rocznik pojemność 1390 benzyna, skrzynia automat 55kW (75KM). Samochód dostosowany do osoby niepełnosprawnej (ręczna dźwignia gaz-hamulec naciskająca pedały).
Motto: beer or not to beer
Stronki mego autorstwa:
http://www.uczucia.ovh.org
http://www.nazdrowko.ovh.org