Wprawdzie nie jestem jeszcze posiadaczem kangoora, lecz prawdopodobnie niedługo będę.

W związku z tym mam parę pytań. Przymierzam się do zakupu wersji z lat 2003-2007osobowej w dieslu.Myślałem oczywiście o wersji DCI lecz moje finanse trochę stopniały.....Obecnie jeżdżę c-15 którym przejechałem prawie 170 tys. i pewnie gdyby nie wszechobecna rdza, oraz powiększenie rodziny (te suwane drzwi w kangurze) to pewnie jeszcze bym jeżdził moją cytryną.
Ostatnio wpadł mi w oko kangur z 2005 roku w zwykłm dieslu z małym przebiegiem, co o nim sądzicie?
Jak wygląda sprawa dynamiki tego silnika? Po użytkowaniu zwykłego wolnossaka w c-15 od kangura nie wymagam cudów, ciekaw jestem jednak waszych doświadczeń. Moja cytryna raz z górki wyciągneła prawie 150 jednak jazda powyżej 110 nie należy do przyjemności a huk zagluszy nawet najlepsze stereo. Cóż c-15 to jednak inne pokolenie (choć mój miał już silnik z berlingo) a jak jest z kangoo?
No i jeszcze jedno silnik 1.9 d spotkałem bodajże 2 razy w aucie zrocznika powyżej 2003 roku.
Jak to jest, czy po wprowadzeniu dci montowano jeszcze zwykłe diesle?
Pozdrawiam wszystkich i czekam na opinie.
woojtek1