Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Postprzez boyan piątek, 20 listopada 2009, 21:11

Witam
jutro jade ze znajomym ogladac to auto :
http://otomoto.pl/renault-kangoo-C10660315.html
ktos je moze zna ? mozecie cos na jego temat powiedziec ? na co zwrocic szczegolna uwage , co nalezy posprawdzac , o co zapytac ?
generlanie wszystkie porady i uwagi mile widziane
wiem ze zapewne duzo z tych rzeczy jest juz na forum opisane , ale tak sie sklada ze zostalem praktycznie postawionjy przed faktem dokonanym a zeby cenne informacje uzyskac z forum to trzeba troszke czasu spedzic na czytaniu , a tak sie sklada ze zaraz wychodze i nie bardzo mam kiedy , takze jutro przed samym wyjazdem wejde i przeczytam wasze porady , linki do innych waznych tematow mile widziane
z gory wam dziekuje

pozdrawiam
boyan
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Rafal1504 sobota, 21 listopada 2009, 10:27

Przebieg raczej mało realny, kierownica zakryta jakąś nakładką poducha wydaje się innego koloru co kierownica, mój z 2007 roku z przebiegiem 51000 km a kierownica wygląda jak nowa zerowe zużycie.

Jeśli jest na letnich oponach powinien mieć przy tym przebiegu oryginalne opony, chyba na jednej z naklejek powinien być producent i rozmiar.
Pozdrawiam Rafał
Obrazek

1,5 dCi Oasis 70 KM 2007 Klima, hak, radio CB
Rafal1504
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass sobota, 21 listopada 2009, 11:16

Kolego na podstawie 4-rech kiepskich zdjęć nikt nie poleci, czy nie odradzi zakupu samochodu. Nie masz czasu na czytanie? No sorry - ja nie mam czasu na przepisywanie postów z tego wątku. Bo w tym właśnie wątku znajdziesz wiele cennych wskazówek czego i gdzie szukać. A trochę tego jest.
Pośpiech jest zawsze złym doradcą, zwłaszcza przy kupowaniu samochodu!
A ten po przebiegu to faktycznie - emeryt do kościoła nim jeździł - jak zwykle :lol: :ugeek:
Przebieg tak autentyczny, jak godzina na zegarku :twisted:
Poducha w kierownicy albo oblana hektolitrem nabłyszczacza albo zaślepiona.
No i nigdzie nie pisze, że bezwypadkowy :lol:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Amadi90 czwartek, 3 grudnia 2009, 22:57

niedługo prawdopodobnie będę musiał kupić jakieś oszczędniejsze i pojemne auto z racji pracy/działalności jaką będę chciał wykonywać. Jako, że osobiscie miałem stycznośc z dwoma kangurami to wydaję mi się, że są to auta w miarę nieawaryjne, pojemne, raczej nie wymagajace. Chciałbym kupić coś z rocznika około 2000, w dieslu tylko nie wiem jaki silnik wybrać. Co do nadwozia to chyba 5 osobowy raczej, ilość drzwi (z tyłu mogą być z jednej lub z obu stron) i wyposażenie nie ważne, bo to ma być auto do pracy. Kwota jaką chciałbym przeznaczyć to powiedzmy do 10k. Moglibyście mi coś doradzić. Na co zwrocić uwagę przy zakupie ?
Amadi90
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass piątek, 4 grudnia 2009, 16:33

Amadi90 napisał(a): Moglibyście mi coś doradzić

Tak :lol:
Przeczytanie tego wątku w całości :)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass

Postprzez Amadi90 niedziela, 6 grudnia 2009, 18:20

przeczytałem to wszystko, myślę raczej o silniku 1.9 dTI 80km. Zastanawiam się jednak czy za 10k kupie 1.5 dci bo były montowane dopiero od 2002 roku - jeśli tak to kóry lepiej 65 czy 80 km - bo tutaj doczytałem, że padają wtryski w tych 1.5. Dodatkowo z opinii na innym forum rozważam też fiata doblo 1.9 JTD tylko chyba bym musiał budżet podnieść. Co sądzicie o tym aucie, bo jest dłuższe (o 15cm) i szersze (o 5cm), ma lepszy silnik i większą łądowność. Tylko prosiłbym o opinie obiektywną bo nie jestem jakimś kangoro-maniakiem, który będzie jeździł na zloty, w dodatku jak tylko będę miał możliwość to kupię drugię auto do ostrzejszej jazdy. Ja poprostu potrzebuje pojemnego auta i niezawodnego w miarę możliwości.
Amadi90
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Wiz niedziela, 6 grudnia 2009, 23:12

Najpierw zdecyduj sie na marke a pozniej zacznij nas meczyc pytaniami :)
Jak bys nie zauwazyl na tym forum to glownie przesiaduja maniacy ;) ;)
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez Amadi90 niedziela, 6 grudnia 2009, 23:49

kurcze, naprawdę ciężko na tym frum uzyskać jakieś informacje. Przecież pytałem też o diesle w kangoo.
Amadi90
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass poniedziałek, 7 grudnia 2009, 15:35

dTi - stosunkowo rzadki silnik, więc w sumie mamy mało wiarygodnych informacji na temat jego awaryjności. Po prostu małe porównanie.
1,5 dCi - jeżeli miałbyś wybór to bierz jak najmocniejszą wersję. Było więcej niż dwie ale najmocniejsza jest 85 KM. Wtryski padają we wszystkich wersjach jeżeli leje się byle jakie paliwo. Nie tylko w kangoo. Po prostu taka jest uroda Commonraila. Lej dobre paliwo, dbaj o turbinę i ciesz się z jazdy. Oczywiście jeżeli kupisz używkę, prawdopodobieństwo, że twój poprzednik nie wiedział o tych zasadach jest znaczne.
Jeżeli chcesz diesla a nie zależy Ci bardzo na mocy za to na niezawodności owszem - kupuj D55 albo D65. Wolnossące diesle. Chociaż i te miewają problemy z elektronicznie sterowaną pompą Lucasa :lol:
O doblo u nas nie porozmawiasz. :lol: Ma lepszy silnik? W czym?
JTD to też CR i lejąc byle co załatwisz go tak samo jak dCi-ka. Nie dbając o turbinę zajeździsz ją tak samo szybko.
Ogólnie o JTD słyszałem chyba więcej negatywnych niż pozytywnych opinii. Ale to było jakiś czas temu.
Jest większy to fakt. I za to jaki ładny :twisted: :mrgreen:

W tej klasie co doblo, jest jeszcze Turneo Connect. Tylko, że on też jest na "F"... :lol:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass

Postprzez Amadi90 poniedziałek, 7 grudnia 2009, 18:30

no teraz to wiem na czym stoję. Dzięki za odpowiedź

Co do JTD to pierwsze miały common rail. Montowany też w alfach to wiem i właśnie użytkownicy nie narzekają, jesli oczywiście kupi się nie zajechany. A że lepszy to chodziło mi też o to, że w doblo ma 100 czy 105 koni zdaje się.
Amadi90
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam