hak

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez czart1 środa, 8 grudnia 2004, 22:47

Ludzie oszaleliście!
Nowiutkie haki do kangoo stoją po max 250zł + przesyłka 17
i nie trzeba nawet z domu wychodzić bo kurier ci przywiezie.
To fakt,że nie ma takiego bajeru jak regulowanie wysokości główki.
Standardowo są montowane na 3 śruby ale chłopaki piszą że mogą zrobići na spinki tylko 80% drożej.
A zamontowanie tego haka jest prostsze niż bzykanie!
Ja sobie ułatwiłem i wiechałem na kanał ale wiem że można to zrobić
i niewieżdżając na kanał, tylko troche pogimnastykować się trzebaby było.
Klusz 17/19 troche chęci i nic żadnego mechanika nie trzeba.

to jest link na aukcje gościa który robi haki:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=36304138
ta którą podałem pewnie jest już zakończona to sobie trzeba znalężć inną taką samą tego gościa. Przypuszczam że opycha te haki cały czas bo troche tych pozytywów ma
czart1
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez jon104 czwartek, 9 grudnia 2004, 18:25

:lol: No właśnie pisałem, że ten sam hak (tj. z Rudy Śląskiej) zamiast 267 zeta "pod drzwiami" masz za 300 zamontowany w samochodzie :lol: co czyni różnicę niewielką :o
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez LuDek czwartek, 28 kwietnia 2005, 21:22

Witam,

wczoraj zamocowałem hak, ten rudy właśnie tzn. z rudy za 250+17 montaż prościutki, oprócz kluczy 17 i 19 trzeba jeszcze zaopatrzyć się w wiertła 12,5 i 17,5, jakieś grubsze podkładki (dałem większe nakrętki) i dłuższe śruby do mocowania uchwytu tłumika, bez tego na wybojach
miałbym grzechotnika nie kangoora. Jednak nie wyobrażam sobie tego montażu bez dostępu do kanału, lewarki wg mnie nie wchodzą w grę ponieważ trzeba dużo siły włożyć w wiercenie otworów i auto mogło by nich spaść.
Pojechałem jednak do serwisu coby mi gniazdo założyli i nie czepiali się później bo kangoorek na gwarancji. Na szczęście doszedłem do porozumienia z kierownikiem serwisu że nie będzie się czepiał samoróbki, ponieważ nie może to mieć żadnego wpływu na instalację samochodu, w najgorszym wypadku spalę bezpiecznik, a w najlepszym pomylę światła stopu z kierunkowskazami ;) Był skory do porozumień ponieważ i tak nie mógł mi tego zrobić ponieważ byli zawaleni zleceniami.
I tu potrzebuję pomocy... w którym miejscu dostać się do interesującej mnie wiązki przewodów.

pozdrowionka
LuDek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio piątek, 29 kwietnia 2005, 07:20

Przy tylnej lampie.

ps.Jak się cokolwiek robi na podnośniku,trzeba auto zabezpieczyć!
Ja założyłem haka na podnośniku(nie zabezpieczonym :lol: ).
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez LuDek piątek, 29 kwietnia 2005, 17:25

... gniazdo podłączyłem, stacje diagnostyczną też zaliczyłem, pan na stacji ledwo zaszczycił spojżeniem mój nowiutki haczyk, zainkasował 35 PLN i wydał zaświadczenie... niespodzianka, drzwi otwierają się bez problemu przy założonym zaczepie, ale oczywiście nie może być do końca dobrze... zatrzymują się na kolumnie kółka wsporczego :| na szczęście to już nie tragedia, jest już jako taki dostęp do wnętrza i zawsze można otworzyć drugie skrzydło

pzdr
LuDek
LuDek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam