przez mike piątek, 6 kwietnia 2012, 23:06
Przed pompą to już tylko trzeba sprawdzić, czy nie ma dużych ilości powietrza w paliwie w przewodzie zasilającym pompę, jeśli masz fabryczne - przezroczyste gołym okiem widać ewentualne pęcherze powietrza. Dodam, że niewielkie są całkiem normalne, następnie zawór EGR - sprawdzić w jakim jest stanie. Ale zakładam się o dobrą flaszkę, że to ubita pompa. Pozostałymi błędami na razie nie masz się co przejmować. Zanim zmieniliśmy pompę w moim torbaczu, również pokazywało około 8 błędów, między innymi - pedał przyspieszenia, po zmianie 0 błędów. BTW: Być może coś zostało źle wybrane przy uruchamianiu CLIPa, stąd błędy od strony klimatyzacji. CLIP zaczął szukać klimy i jej nie znalazł - więc walnął błędem.
Dlaczego stawiam na pompę? zobacz na ciśnienie zalecane na listwie: 1024 bar, u Ciebie to jest 770. Zwyczajnie pompa nie jest w stanie wytworzyć odpowiedniego ciśnienia do wtrysków.
Mam kabel (tani z allegro) z programem DTT2000 - francuski interfejs i u mnie ciśnienie było też w granicach 600-750 na wyrzucanym błędzie. To samo w badaniu tematu osiągnął spec, przy założeniu testera.
Także sprawdź powietrze, EGR i jeśli nie pomoże - to pompa. Na szczęście pompy nie trzeba programować (tak mi się przynajmniej zdaje), tak jak ma to miejsce w przypadku wtrysków.
Powodzenia!
Helios 1.5 dCi 65KM / KC07 / 2003 / 2012: Remont silnika i wymiana osprzętu, wymiana zawieszenia, cała blacharka / pełne malowanie