cześć

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

cześć

Postprzez kra10 czwartek, 21 czerwca 2012, 20:45

Witajcie!
Przepraszam Was za to, że zanim się tu przywitałem napisałem dwa posty wcześniej. Tak zwyczajnie - w ferworze pozakupowym Kangurka interesowały mnie raczej informacje techniczne niż społeczność, która te informacje napisała. Nie ładnie z mojej strony - wybaczcie mnie za to, ale widocznie jestem z tych "w gorącej wodzie kąpany".

Mam na imię Ryszard. Mieszkam na "głębokiej prowincji" woj. pomorskiego, więc nic ciekawego. Jakiś czas temu stałem się pełnoletni, a teraz nawet jestem "ponad półwieczny". Kangoo to mój 7-y samochód. Nigdy nie miałem tak "dużego samochoda" :oops: , bo w czasach Wojny Polsko- Jaruzelskiej jeździłem jak każdy używanym "Kaszlakiem" (Fiat 126p). Później przyszedł czas na sędziwego "Ćwiartka", czyli Fiata 125 p. Nazywaliśmy go w rodzinie "Ćwiartek", bo palił ćwierć hektolitra na 100 km (o oleju już nawet nie wspomnę :oops: ). A później przyszły samochody te inne z posmakiem "zachodu", lecz te już nie miały takiej "duszy" jak pierwsze! Żyły sobie jak zwyczajne rzeczy - bez imion...

"Po pijaku" w zasadzie kupiłem to Kangoo.
Tak po prostu, wróciłem do domu, zjadłem obiad i wystawiłem samochód, by po południu pojechać na ryby...
Jeszcze robaki nakopać...
Wędki przygotować...
-Co Kochanie mówisz? Chcesz na chwilę do krawcowej...
-Jedź! Ja kopię robaki.
Gdy wróciła (w dodatku jeszcze do fryzjera wpadła na farbowanie) miałem już ze 4 piwa wypite i połówkę napoczętą. Sąsiad z innej ulicy (naprawdę dość pobliskiej - bo przecież mnie usłyszał) widząc jak kopię i wyrywam drzewa ( i inne takie tam czynności wykonuję) zaproponował, że za parę tysięcy złotych sprzeda mnie połówkę i dorzuci gratis Kangoo, byle bym się uspokoił :oops: . W zdenerwowaniu na żonę nie mogłem się oprzeć propozycji...

Może to znowu samochód z duszą będzie? Wszak ten przypadł mnie do gustu - więc mój! Na ryby jak znalazł, można się nawet "kimnąć" (przespać), a moje Kochanie niech sobie ten nowszy z cieńkopierdzącym (acz nowszym) silniczkiem zabiera!
No i dlatego u Was jestem!
Pozdrawiam wszystkich!
kra10
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: cześć

Postprzez breslau czwartek, 21 czerwca 2012, 21:34

:D Piękna ta Twoja tyrada-Witaj

EDIT...
Cytowanie całego poprzedzającego posta naprawdę mija się z celem...(admin/mod)
Renault Kangoo Oasis 1,5dci 82KM 2005r kolor srebrny metalik,lub jak kto woli "gwiezdny pył " mój
Ford Mondeo 1,8 16v 115KM 1999r. kolor srebrno-błękitny metalik-czy jakoś tak auto żony
Mercedes A140 1,4 benz. niebieski autko mojej córki
Renault Megane II 1,5dci 86KM 2008r.kolor złoto-beżowy metalik moja nowa zabawka
breslau
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Lucass piątek, 22 czerwca 2012, 09:07

Witaj!
No cóż, jeżeli kangurek faktycznie jest tak zadbany jak pisałeś w innym wątku, to myślę, że stan kupującego w czasie transakcji nie będzie miał przykrych konsekwencji ;)
A tak serio to kangurek to naprawdę bardzo wdzięczne autko. A na ryby jak znalazł. 8-)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Szumak piątek, 22 czerwca 2012, 09:20

Lucass napisał(a):A na ryby jak znalazł.

Pod warunkiem, że to chłopiec ;)
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Postprzez slay piątek, 22 czerwca 2012, 10:32

Witamy, może nie z głębokiej prowincji ale prawie z 3Miasta :)
Był -"biedny"1.2 8V 1997
Jest-1.2 16V Privilege
slay
Kangoodetektyw
Kangoodetektyw

Postprzez kra10 piątek, 22 czerwca 2012, 12:04

Dziękuję za miłe słowa.
Lukass napisał(a):...No cóż, jeżeli kangurek faktycznie jest tak zadbany jak pisałeś w innym wątku, to myślę, że stan kupującego w czasie transakcji nie będzie miał przykrych konsekwencji ;)
A tak serio to kangurek to naprawdę bardzo wdzięczne autko. A na ryby jak znalazł. 8-)

Jestem całkowicie przekonany o tym, że Kangurek to autko dla mnie. Już od pierwszych dni "Google'ałem" by zobaczyć przeróbki na Kango-kampera. Chyba nawet już wówczas trafiłem na stronę gdzie ktoś z Was (może nawet Ty Lukass) prezentował taki właśnie samochód. Niestety jakaś blokada nie pozwalała mnie obejrzeć zdjęć (chyba za mało mam jeszcze postów), ale "nieuciecze".
Stan autka myślę że jest dobry, choć w gruncie rzeczy daleko mu do idealnego. Pierwsze co zrobiłem po przebudzeniu się dzień po "ceremonii zakupu" :( :oops: to nie było oglądanie rudej od wczoraj żony, a wyścig do garażu. Później pojechałem do znajomego na stacje diagnostyczną i dalej "nura do kanału", by w końcu podłączyć Kangurka do kompa. Wypadł dobrze. Tylna bela "nie podejrzana" zawieszenie, hamulce i ukł. kierowniczy w normie.
"Dziadek" rzeczywiście nie wiele nim jeździł, ale niestety jak wynika z jego PESEL'a jest on rocznikiem przedwojennym (1935r urodzenia), a w tym wieku różne przygody się zdarzają. Prawdziwy "róg obfitości" spadł na "Dziadka" w tym roku. Wcześniej jeździł bez przygód, jednak wiek robi swoje...
Więc gdzieś tam w lutym Dziadek zapragnął wyjechać z garażu mając otwartą klapę bagażnika. Samochód w większości był posłuszny właścicielowi, ale wycieraczka tylnej szyby nie wiedzieć czemu się zbuntowała. Uparła się, że ona nie wyjeżdża, zostaje w garażu i w ogóle olała zupełnie Dziadka!
Wiec teraz nie mam tylnej wycieraczki. :(
Jakiś czas później Dziadka "przymuliło w bramce", więc mam lakier na tylnym błotniku porysowany. Otóż jego bramka w ogrodzeniu otwiera się na pilota. Samoczynnie po minucie się zamyka, ale Dziadzia "przysnął" sobie, a czas leciał bez litości... I przytrzasnęło Kangura to sidło!
Najgorzej jednak było parę dni temu. Dziadzio z Babką sobie jechali, jechali, jechali i gadali. W pewnym momencie Dziadzio skumał, że ten dźwięk klepania żelastwa innym żelastwem nie pochodzi z kuźni, bo ta co prawda kiedyś tu gdzieś stała, ale Ruskie po wojnie jak rozbierali tor kolejowy ( w 46 zabrali tory do niklowania - prace widać nadal trwają, bo jeszcze nam nie zwrócili) to i kuźnię rozwalili. W dodatku jakieś czerwone pulsujące światło zaczęło migać, więc Dziadzio depnął i mu stanął... Babka ponoć natychmiast uciekła z wozu, a Kangur dostał szlabanem po grzbiecie!
Nie! Nawet ten szlaban nie był taki zły. Spadał powoli i tylko jedna nóżka stanęła na karoserii zupełnie zatrzymanego auta...
Myślę, że wtedy Dziadzio postanowił sprzedać to auto, a ja wiedząc o tych przygodach chciałem zobaczyć podwozie. Sądzę, że jest bez przygód, bo u nas kopalni w okolicy nie ma, więc Dziadzio weń nie wpadł sobie.
Teraz niejako dla równowagi muszę dodać, że ów Dziadzio to miły starszy pan. Na pewno nie "kręcił licznika", dbał o przeglądy, wymieniał olej... I bardzo go lubię, nawet gdyby nie sprzedał mnie samochodu.
Slay - do 3Miasta mam 80km.
kra10
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Marek_Bielsko piątek, 22 czerwca 2012, 14:45

Witamy! :)

Podoba mi się Twój styl pisania. :D
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Postprzez czarek0402 piątek, 22 czerwca 2012, 15:01

Można się pośmiać.Witamy. :lol:
Renault Kangoo 1.5dci Korsika Blau 2003
czarek0402
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Lucass sobota, 23 czerwca 2012, 09:37

kra10 napisał(a):Niestety jakaś blokada nie pozwalała mnie obejrzeć zdjęć (chyba za mało mam jeszcze postów), ale "nieuciecze".
Hmmmm.... u nas raczej nie powinno być takich ograniczeń, a już zwłaszcza w dostępie do zdjęć. Czasem jest tak, że jeżeli autor zamieści zdjęcia np na imageshack.us, to one po jakimś czasie się dezintegrują ;) i zamiast zdjęcia mamy tekst "Obrazek" Niestety na to nie poradzimy. O ile pamiętam, to ze zdjęciami jona104 i jego kampera tak się właśnie stało.
W tej chwili w sieci jest mnóstwo różnych rozwiązań z Kangoo w roli kampera. Pamiętam jak kilka lat temu sam ich szukałem. Wtedy natrafiłem na raptem kilka.
A jakbyś do tej pory nie trafił, do zapraszam :arrow: http://www.wedrowki.com/camper/
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez Szumak sobota, 23 czerwca 2012, 11:42

kra10 napisał(a):do 3Miasta mam 80km.

Rzut beretem, to z góry zapraszamy na kolejne 3-miejskie spotkanie kangurów, które nie wiadomo kiedy się odbędzie, ale odbędzie się pewnikiem.
Zapewniamy grilla a może i atrakcje terenowe pozwalające urwać zawieszenie ;)
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Następna strona