Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Postprzez Masaccio poniedziałek, 8 października 2012, 23:29

Ale kangury mają dobre właściwości terenowe :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

viewtopic.php?p=47007#p47007
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass wtorek, 9 października 2012, 08:14

Łoj tak! :lol:
Do dziś pamiętam te zdziwione miny innych kierowców jak z Bercikiem pojechaliśmy na myjnię. :mrgreen:

w Kangoo 4x4 przede wszystkim pada łozyskowanie wału napędowego. A to raczej nie kwestia niewłaściwej eksploatacji. Bo to nie jest 4x4 tylko konstrukcja 4x4-podobna. Nie ma co porównywać z klasyczną terenówką spinaną mechanicznie czy nawet elektronicznie.

Najtańszy w eksploatacji? Wszystko jest kwestią rachunku.
Planowany roczny przebieg, planowana liczba lat auta "w pracy", zużycie paliwa, części eksploatacyjne, ewentualna inwestycja w LPG i... kalkulator prawdę Ci powie :)
Niestety zawsze dochodzi współczynnik niepewności używanego auta.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez cyberhuman wtorek, 9 października 2012, 08:31

Nieźle one w błocie robią :)
Zrobić lift zawiasu, wstawić szperę w przednią oś i dadzą radę :)

Co do najtańszego - może nie koniecznie tak - auto ma dawać jeszcze jakąś frajdę. I nie dawać powodu do wstydu na ulicy.
Teraz pomykam pożyczonym Matizem - 12 lat i 31 kkm - będzie 3 w jego życiu zmiana oleju... Biegi się wbija co najmniej jak w Ferrari, ale wyskakują już jak w Żuku...
Inni kierowcy traktują Cię jak fajtłapę życiowego i drogowego, nie ważne, że dajesz w palnik i kręcisz auto - Matiz to porażka życiowa :) Bez obrazy, jeśli ktoś ma.
Do tego brak wspomagania powoduje, że faktycznie wyglądasz na lamera za kółkiem :)

Kangura liczę jako pewnego rodzaju balans - tanio i rozsądnie, ale z frajdą - dlatego koniecznie para drzwi suwanych... :)
I na prawdę i szczerze, czemu sam się dziwię, bo podobają mi się tak naprawdę wyliftowane Patrole GR Y61 long z kołami 33-35 cali, podoba mi się nowy model Kangoo. Zresztą ten pierwszy też - gdyby mu tylko wymienić te przednie lampy na choćby poliftowe, byłoby super :)
1,9 dTi RXE, 2000, 59 kW, jakiś taki Gwiezdny Pył; mod Bogdana - koła 15", fotele Scenic, schowki lotnicze, osłona od 4x4 itd itp...

/avatar pochodzi z pasji off... niestety, kangur jest 2WD.../

http://wymiatamy.com
cyberhuman
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez cyberhuman wtorek, 9 października 2012, 09:08

Jakoś nie widzę przycisku EDIT do swojego postu, ale chciałem napisać, że czytam właśnie TEN wątek i chyba cofam to, co wcześniej napisałem o nowym modelu... To zgroza jakaś... I nie rozumiem dysonansu pomiędzy reklamą w TV a zachowaniem Renault Polska. Ciekawe, czy tylko u nas się tak per Klienta traktuje, czy cały koncern taki jest...
Aż się boję wejść w Renault :)

W moim koreańskim Sorento z 2004r i 215+ kkm, tfu tfu, nic się nie dzieje... Fakt, że kupiłem przy przebiegu 160 kkm, ale sprawdzałem co było robione, i oprócz wymiany jednego wtryskiwacza i bieżącego serwisu - nic. Zawirusowałem mu sterownik silnika, zrobiłem lift zawiasu, zmodyfikowałem sterowanie napędami, dodałem osłony podwozia i po zamontowaniu o rozmiar większych kół - profil - wziąłem auto w błoto. I nic... No dobra, nie rozumiem działania climatronika i trochę mam za mało miejsca nad głową oraz nie działa grzanie fotela kierowcy, ale to na prawdę wszystko... Nawet nie rdzewieje. Koreańskie auto z włoskim dieslem... Trochę zjada klocki, ale waży 2 tony (tarcze wentylowane na obu osiach), a dałem mu wiercone tarcze, więc może sobie te klocki trochę szybciej zjadać...
Więc nie rozumiem Renault... Taki duży koncern, a wypada chyba gorzej od Fiata...
1,9 dTi RXE, 2000, 59 kW, jakiś taki Gwiezdny Pył; mod Bogdana - koła 15", fotele Scenic, schowki lotnicze, osłona od 4x4 itd itp...

cyberhuman
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez cyberhuman niedziela, 14 października 2012, 11:09

Mleduję, że Kangoor pozostał w rodzinie. Teraz lata u mnie :)
Na dzień dobry drasa 370 km (Sosnowiec-Pń). Przed Lesznem się dogadaliśmy... :)

Na początek do ogarnięcia wspomaganie, prędkościomierz, oświetlenie wnętrza. Zaraz idę zobaczyć, jakie jest wspomaganie...

cyberhuman
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez lukbet piątek, 23 listopada 2012, 23:59

Ten prędkościomierz to chyba jakiś chrzest bojowy. Każdy to ma :)
1.4RXE - Przygoda i przy tym zostańmy
lukbet
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez cyberhuman sobota, 24 listopada 2012, 11:09

Tak... w nagrodę dostałem zdjęcie z trasy, co bym widział, jak wygląda Kangoo w ruchu... 87 km/h na 70. Jeszcze nie znam ceny fotki, ale słaba - czarno-biała, twarzy nie widać, bo ciemno było... ledwo numery. Prędkościomierz musi być sprawny...

Jeśli ktoś kupił właśnie Kangoo i coś nie działa, zapraszam do mojego wątku o reanimacji... Może się przydać: viewtopic.php?f=80&t=9873

cyberhuman
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez klaudi wtorek, 18 grudnia 2012, 15:31

Witam, zamierzam w najbliższym czasie nabyć osobowe Kangoo II 1,5 dci, z 2009 roku. Samochód w ubogiej wersji, w sumie ma tylko manualną klimę i radio CD. Szyby na korby, jedne drzwi boczne, brak półki nad głową. Przebieg 200000. Cena 18 tyś netto. Zaletą jest to, że jest "pod nosem" i że dadzą na niego leasing.
Na co zwrócić uwagę przed zakupem ? Jakieś typowe bolączki przy takim przebiegu ?
Taką półkę nad głową da się zamontować w miarę łatwo ?
klaudi
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez cyberhuman środa, 19 grudnia 2012, 21:15

O bolączkach dwójki poczytaj na forum. Jest tego dużo...
Ale, gdyby serwis traktował użytkowników fair, moim zdaniem, tragedii nie ma... Ale niech się wypowiedzą użytkownicy...

cyberhuman
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez dostawca poniedziałek, 24 grudnia 2012, 10:31

Chyba tutaj coś więcej o bolączkach... viewtopic.php?f=78&t=7167
Czterołap 2,0 Sport
F4R swap-||||||||||||||||||||Complete!-Czyli jak zepsuć 4x4, krok po kroku-Klik!
Bo życie jest za krótkie, zeby jeździć dieslem
dostawca
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam