żatówki do zuwika

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

żatówki do zuwika

Postprzez tomekb wtorek, 8 listopada 2005, 07:21

jak się ma dobże ustawione swiatła to nie trzeba nikogo oślepiać a że mieszkam na północy kraju i tam są straszne mgły bo do morza mam tylmo20 km. a chalogeny kangór ma do kitu dlatego pomyślałem o żarówkach większej mocy a co do czystości świateł i szyb w samochodzie to życzę panu żeby pana samochód wyglądał tak czysto jak mój przez cały rok a obrażanie i pisanie głópot na ogół forum uważam nieco przesadzone prawda z pow. tomasz .b
tomekb
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez kerry wtorek, 8 listopada 2005, 09:01

UUU! Tomuś! Niedobrze z Tobą! Myślisz, że po co wymyślono przepisy regulujące moc, kształt, rozmieszczenie, kolor oświetlenia? Dla swojego widzimisię? Bzdurą jest stwierdzenie, że mając dobrze wyregulowane światła nie oślepiasz nikogo!
Poczytaj sobie zresztą trochę tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum72.html
ps. Tutaj było coś o Twojej interpunkcji i ortografii, ale wyciąłem - nie jestem taki złośliwy :evil:
ps. Nie wiem dlaczego czepiłeś się Żuwika? Przecież nic złego nie zrobił:)
Siedem latek na karku (razem czternaście)...:)))
ObrazekObrazek
Czerwone RN 2000 drzwi rulez! :)
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez jon104 wtorek, 8 listopada 2005, 09:45

A tak poza wszystkim to zupełnie nie rozumiem jak można pisać, że przeciwmgielne w kangoo-rku nie spełniają swego zadanie. 8O
Po pierwsze świecą nisko, a po drugie szeroko. Oba te warunki są konieczne aby prawidłowo rozświetlać drogę podczas mgły (zwłaszcza jej skrajnię).
Natomiast dołożenie sobie Watów w żarówkach spowoduje jedynie większe rozproszenie promieni świetlnych we mgle, a co za tym idzie po prostu oslepienie kierowcy i to nie tylko jadącego z przeciwka, ale przede wszystkim samego siebie :(
No i dalej, jest to nie tylko zakazane przepisami, ale i zabronione w instrukcji, jako że szybki reflektorów są plastikowe i może im normalnie wyższa temperatura nie posłużyć. :cry:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: żatówki do zuwika

Postprzez zuwik wtorek, 8 listopada 2005, 10:36

tomekb napisał(a):jak się ma dobże ustawione swiatła to nie trzeba nikogo oślepiać a że mieszkam na północy kraju i tam są straszne mgły bo do morza mam tylmo20 km. a chalogeny kangór ma do kitu dlatego pomyślałem o żarówkach większej mocy a co do czystości świateł i szyb w samochodzie to życzę panu żeby pana samochód wyglądał tak czysto jak mój przez cały rok a obrażanie i pisanie głópot na ogół forum uważam nieco przesadzone prawda z pow. tomasz .b
Po pierwsze - klikaj opcję odpowiedz, a nie nowy temat. Po drugie - nikogo nie obraziłem, stwierdzam fakty. Po trzecie - o czystości nie ja pisałem. Po czwarte - skąd wiesz jaki czysty jest mój Kangoor? Po piąte - jak chcesz mocniejsze żarówki do reflektorów bo słabo widzisz we mgle to z całym szacunkiem, ale chyba mgły nie widziałeś. Sam piszesz głópoty, a masz czelność na mnie wyskakiwać :?: :!: :?: We mgle światło wysokie (czyli z reflektorów) bardziej przeszkadza niż pomaga. Do mgły zainwestuj w przeciwmgłowe - sama nazwa wskazuje, że są do tego stworzone. Po szóste - co do ustawienia świateł: na Słońce się nie da patrzeć, bo jest za jasne, a nie dlatego, że jest źle ustawione i strumień jego światła świeci prosto nam w oczy :?
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kerry wtorek, 8 listopada 2005, 10:52

Widać, że jesteś obryty z fal świetlnych :wink:
ObrazekObrazek
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez branio wtorek, 8 listopada 2005, 14:11

I termę zdał,kurcze... :)
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik wtorek, 8 listopada 2005, 22:57

branio napisał(a):I termę zdał,kurcze... :)
8O Ja? :lol: :lol: :lol: :lol: Się ubawiłem :) Termę to ja przepisowo i terminowo o(b)lałem :D
kerry napisał(a):Widać, że jesteś obryty z fal świetlnych :wink:
Jak pole uprawne na wiosnę :D A jakie jest jej równanie? :) bo nie wiem :mrgreen:

EDIT:
tomekb w prywatnej wiadomości napisał(a):witam tę wiadomość została omyłkowo wysłana(...)jak uraziłem to sory
Przyjęto :) i nie kupuj 100W, bo muimy myśleć o innych na drodze
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kerry środa, 9 listopada 2005, 13:41

zuwik napisał(a):A jakie jest jej równanie? :) bo nie wiem :mrgreen:

No dajcie spokój! Podstawowe równanie świata!!
Fala świetlna = bateryjka+2*kabelek+żarówka !!
Takich rzeczy nie wiedzieć! WSTYD!!
ObrazekObrazek
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik czwartek, 10 listopada 2005, 14:12

:D
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Powrót do Pytam