branio napisał(a):Loocky-byku gdzie byłeś jak Cię nie było??
Zajrzyj na
Sprawy klubowe ---> Inne ---> Gdzie ja byłem jak mnie nie było
trzeba moderować forum
- trzeba zrobić stronę startową (kto zna flesza albo inne bajery?)
- można zrobić dla chętnych tą newsgrupę
- można zrobić artykuły, posklejać podobne posty w całość, pozmieniać tematy tematów ()
- a może by tak encyklopedia z całą wiedzą o Kangoorkach?
Nie w znaczeniu "każdy post do zatwierdzenia" tylko obserwację na bieżąco, jest nas tak mała garstka, że żaden problem (jestem sam i nie powiem, żebym się przemęczałgrzesiekp napisał(a):Nie ma chyba sensu moderować wszystkiego. (..) nie ma kto zatwierdzać postów.
Nie koniecznieNie wiem czy koniecznie flesza, ja zazwyczaj unikam takich bajerów bo opóźniają ładowanie strony i bywają irytujące.
To był ukłon w kierunku właśnie chętnych na taką- można zrobić dla chętnych tą newsgrupę
Chyba nie ma sensu dublować forum przez grupę dyskusyjną ale jek będą chętni to w sumie czemu nie
I o to chodzi z moderacjąTo jest świetna myśl, szukając informacji na forum stwierdziłem że jest tam masa wiedzy ale trudno dostępnej
Dawno nie było uaktualnienia, stąd włamy. Ostatnio prezes nas zupdatował i już jest gitNie wiem czy nie były by dobrze zmienić silnika całości. Jeżeli chodzi o phpBB to ze względu na bezpieczeństwo jest on taki sobie, co zresztą było ostatnio niestety widać Sad. Na pewno trzeba by ciągle pilnować uaktualnień.
Ja tego nie widzę...Przejście na co innego na pewno było by kłopotliwe - przeniesienie postów nie będzie trywialne. Ale być może warto bo potem będzie łatwiej.
Wszystko jest do przedyskutowania, dla mnie jednak obecny interfejs jest bardziej przejrzysty, a głównie o to nam chodziOpracowałem szkielet strony klubowej w oparciu o Joomla:
http://kangoo.proteus.pl/
Lista zrobionaJestem też gotowy uczestniczyć przy modernizacji obecnej wersji strony. Trzeba będzie tylko ustalić co jest do zrobienia.
zuwik napisał(a): Nie w znaczeniu "każdy post do zatwierdzenia" tylko obserwację na bieżąco, jest nas tak mała garstka, że żaden problem
zuwik napisał(a):Plus trzeba przegrzebać archiwum i zrobić mały porządek w "weidzy"
zuwik napisał(a):Może być nawet gif lub zdjęćko, byle by ładnie było
zuwik napisał(a): Wszystko jest do przedyskutowania, dla mnie jednak obecny interfejs jest bardziej przejrzysty, a głównie o to nam chodzi
zuwik napisał(a):Lista zrobionaBędziemy o Tobie pamiętać
Jednak mamy mały problem. Zostałem zasypany aż jedną wiadomością i do tej pory ich wszystkich nie ogarnąłem
Coś nie chce mi się wierzyć, żeby to antyflood odrzucił te setki wiadomości
grzesiekp napisał(a):
Lepsze jest wrogiem dobrego - faktycznie lepiej nie zmieniać tego do czego ludzie są przyzwyczajeni i działa OK. Czyli ewolucja zamiast rewolucji. Bo stronę to chyba jednak warto rozbudować.
Interfejs to sprawa do zrobienia. To co widziałeś to gotowiec bez modyfikacji. Same forum które tam odpaliłem też było pierwsze jakie znalazłem, są inne. Przejście na CMS pozwoliło by dopuścić do redakcji strony ludzi bez znajomości HTML. phpBB to typowy silnik dla forum dyskusyjnego, do tworzenia stron mniej się nadaje.
Need I to know HTML to use PHP-Nuke?
The answer is no. You only need to know the basic functions to change somethings through the system administration included in PHP-Nuke. This system is designed to do all its jobs automated using your preferred web browser. You'll never need to edit files in your server.
Tak tak, właśnie o tym myślałem, wykorzystanie gotowego modułu nuka, Encyklopedii do zrobienia takiej listy danych technicznych i najczęstszych prolmów, + różnych ciekawych informacji poruszanych na forum z dziedziny motoryzacji (było o turbinie, recyrkulacji spalingrzesiekp napisał(a):Do tego chyba najlepiej zrobić coś w stylu Wikipedii, albo zwykłe FAQ jako stronę statyczną.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości