Nowa i zaczyna od banalnego pytania:)

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

Postprzez AdiK środa, 6 września 2006, 17:51

__aneczka_ napisał(a):najgorsze zmagania mam teraz z wyborem firmy leasingowej. Kompletnie się na tym nie znam i ciężko coś zadecydować tak, aby człowieka nie wpuścili w kanał :roll:

Już drugi leasing w EFL i jestem zadowolony :D
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez __aneczka_ środa, 6 września 2006, 19:06

Z tym skrętem to prawda. Mój mąż był niemile zaskoczony, że tak słaby skręt może mieć auto dostawcze. Bo co tutaj dużo pisać, inne auto wybiera się jeżeli chodzi o osobówkę (wtedy ma on się przede wszystkim podobać) a o co innego chodzi w dostawczych....przede wszystkim mają być one pewne i na siebie zarabiać. Ale ten skręt.... :roll: to niewątpliwy minus Combo. No i wiadomo z kobiecego punktu widzenia wizualnie bardziej podoba mi się Kangoo, nie jest taki kanciasty jak Combo. Najważniejsze dla nas to znaleźć auto z niedużym przebiegiem (co stanowi nie lada wyzwanie w przypadku aut dostawczych, nikt ich nie kupuje aby stały przed domem) i z dobrych rąk.

Co do leasingu to wszystko wskazuje na to, że zdecydujemy się chyba na EFL. Chociaż jest to najdroższa z wszystkich propozycji jakie otrzymałam ale pracują tam moim zdaniem najbardziej kompetentni ludzie, którzy służą pomocą i tłumaczą takim osobom jak ja prosto i bez zbędnych urozmaiceń słownych (niestety to częsta przypadłość ludzi z branży bankowości). Wiem na czym stoję a w innych firmach albo po prostu olewają (bo to dla nich niezbyt atrakcyjna kwota leasingu pewnie) temat albo jak zadaję już konkretne pytanie to słyszę "eeee muszę się dowiedzieć i do Pani oddzwonię" i tyle ich słyszałam.... :roll: :lol: dla przykładu dzis pani z Raiffeisena musiałam tłumaczyć różnicę pomiędzy podatkiem dochodowym a VAT-em, a to ona powinna mi służyć informacją co i w jakiej proporcji moge sobie przy leasingu odliczyć :? echhh szkoda słów. Mam już dość! Mam nadzieję, że wreszcie wszystki się zakończy, wybierzemy fajne autko i dobrą firmę i będzie git :D
Obrazek
__aneczka_
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass środa, 6 września 2006, 19:34

aneczka napisał(a):a w innych firmach albo po prostu olewają

A to Polska właśnie...
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Maciek_K-ce piątek, 8 września 2006, 12:20

Potwierdzam - efl kompetentna fima leasingowa, a sprawdzaliscie Renault Leasing? A dokladnie Renault Credit Polska- tez bardzo dobra i kompetnetna obsluga - popytać w salonie - moze i tez latwiej znalesc dobrego uzywanego kangurka :?:
Kangoo 1.5 DCI 65KM Kaleido 2004r. Niebieskozielony :)
Maciek_K-ce
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez alchemiczny piątek, 8 września 2006, 12:24

Witam,ciesze sie ze zespol dolnego slaska powieksza sie i rosnie w sile:) Swidnica pozdrawia... mam nadzieje ze niedlugo wasz kangoo juz niedlugo na dolnoslaskich drogach nasze kangoorki sie beda mijac...
Alchemiczny
Biała samiczka 1,2 16V alize:)
koponiety zólty kwadracik klubowy na rufie:)
alchemiczny
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez ogryzek niedziela, 10 września 2006, 09:52

__aneczka_ napisał(a):wiecie panowie, ja już jestem "starą" forumowiczką, coprawda na innym forum ale z doświadczenia wiem, że lepiej się pisze jak się czyjąś buźkę widzi :D

To ja poprosze o lopatologiczne RTFM jak umiescic obrazek zamiast avatara. Moge wybierac tylko z galerii a reszte opcji mam "currently disabled". Podobnie jesli chodzi o zdjecie w podpisie. Czy tam trzeba wstawic odsylacz do obrazka z wlasnego WWW?
[1.9 JMGDD6 '04 - Wawa]
Obrazek
ogryzek
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez loocky niedziela, 10 września 2006, 10:21

ogryzek napisał(a):To ja poprosze o lopatologiczne RTFM jak umiescic obrazek zamiast avatara. Moge wybierac tylko z galerii a reszte opcji mam "currently disabled". Podobnie jesli chodzi o zdjecie w podpisie. Czy tam trzeba wstawic odsylacz do obrazka z wlasnego WWW?
Musisz wyśłać avatara adminowi i on go ci umieści. Wiem, że to trochę kłopotliwe ale zmusiło do tego bezpieczeństwo. Już było kiedyś włamanie na forum i teraz nie ma już wogóle HMODów 777 więc z tąd ten problem. Wyślij do zuwika albo KiK'a i szybko Ci go zamieszczą.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez __aneczka_ niedziela, 10 września 2006, 17:51

loocky napisał(a):
ogryzek napisał(a):To ja poprosze o lopatologiczne RTFM jak umiescic obrazek zamiast avatara. Moge wybierac tylko z galerii a reszte opcji mam "currently disabled". Podobnie jesli chodzi o zdjecie w podpisie. Czy tam trzeba wstawic odsylacz do obrazka z wlasnego WWW?
Musisz wyśłać avatara adminowi i on go ci umieści. Wiem, że to trochę kłopotliwe ale zmusiło do tego bezpieczeństwo. Już było kiedyś włamanie na forum i teraz nie ma już wogóle HMODów 777 więc z tąd ten problem. Wyślij do zuwika albo KiK'a i szybko Ci go zamieszczą.

aaa to teraz rozumiem dlaczego i ja nie potrafiłam dać emblematu. W podpis już o wiele prościej :D Jeżeli chodzi o podpis to ładuję sobie fotkę na przykład w superfoto i ściągam sobie tutaj.
Obrazek
__aneczka_
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass niedziela, 10 września 2006, 18:04

aneczka, a jak poszukiwania zwierzaczka :?:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez __aneczka_ poniedziałek, 11 września 2006, 07:11

Dzięki Lucass, że pytasz :D

a więc mamy na oku jednego kangurka i opla.....trwają negocjacje cenowe :)
Obrazek
__aneczka_
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jestem tu nowy