Pomocy!!! Pompa wspomagania tym razem...

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Pomocy!!! Pompa wspomagania tym razem...

Postprzez megacomp wtorek, 26 września 2006, 19:54

Witam!
Jestem nowy klubowiczem , przepraszam jesli cos pokrecilem i zle pisze(nie w tym miejscu).
Jezdze Kango 2002r. 1.5 DCI 90tys km. Niestety mam pecha i te autko non stop nawala... Tankuje na firmowych stacjach, nigdy nie wlalem niczego podejrzanego, auto praktycznie uzytkuje od nowosci a dolozylem joz kupe kasy... OD nowosci auto nie odpalalo na cieplym silniku (ok 8 sek trzeba bylo krecic) ASO Renault twierdzilo ze wszystko ok... NAgle zgasl silnik, zaswiecily sie wszystkie kontrolki i po 3 miesiacach analiz itd. okazalo sie ze padł komputer wtryskow (3300zł) , 2 wtryski (1650zł x2).
Gddy odebralem auto z seriwsu nie dzialalo wspomaganie... w seriwsie stwierdzili ze uszkodzilem je podczas holowania (wlaczona stacyjka)... Szkoda gadac... napewno podmienili !!!!! Wg seriwsu uszkodzona jest pompa wspomagania hydrauliczno elektryczna (????) podobno nietypowe bo auto ma klimatyzacje. PROSZE O POMOC, NAMIARY SERWISOW (Nie ASO...) Gdzie mozna to naprawic Tanio, lub kupic inna sprawna... Najlepiej z okolic slaska .
Narazie jezdze bez wspomagania (looooooo jak ciezko na parkingu)
Ogolnie non stop mi cos w tym aucie szwankuje, a ceny podzepolow , regenracji itd sa kosmiczne (prywatne warsztaty, nie mowiac ASO) To tarcze krzywe, cos pisczy, Zawieszenie co pol roku cos do roboty.... AAAAAAA.... :(
megacomp
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass wtorek, 26 września 2006, 20:31

Poczytaj TUTAJ
A jak będzie mało to użyj wyszukiwarki - opcja "szukaj" :wink:
A wogóle to zapraszamy do tematu "jestem tu nowy" :)
pozdrawiam :!:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez kavka wtorek, 26 września 2006, 20:55

Kolega widze zza miedzy :wink: szkoda tylko że Kangoorek przysparza tyle problemów :cry: Niestety Renault Polska nie jest przychylne ludziom poszkodowanym a i o dobrych "Panów mechaników" trudno ... Nie mniej witam i życze aby Kangoorek wreszcie zaczął bezawaryjnie jeździć :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez ROBAK wtorek, 26 września 2006, 21:00

kavka napisał(a):Kolega widze zza miedzy :wink: szkoda tylko że Kangoorek przysparza tyle problemów :cry: Niestety Renault Polska nie jest przychylne ludziom poszkodowanym a i o dobrych "Panów mechaników" trudno ... Nie mniej witam i życze aby Kangoorek wreszcie zaczął bezawaryjnie jeździć :wink:

Właśnie ja też się dopisuje do życzeń bo co POZOSTAŁO :( :( może się spełni.

TRZYMAM KCIUKI ,KANGOOR zacznie się uśmiechać "niebawem""

Pozdrawiam serdecznie ROBERT
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: Pomocy!!! Pompa wspomagania tym razem...

Postprzez Bullitt środa, 27 września 2006, 06:28

megacomp napisał(a):Witam!

Witaj

megacomp napisał(a):Gddy odebralem auto z seriwsu nie dzialalo wspomaganie... w seriwsie stwierdzili ze uszkodzilem je podczas holowania (wlaczona stacyjka)... Szkoda gadac... napewno podmienili !!!!! Wg seriwsu uszkodzona jest pompa wspomagania hydrauliczno elektryczna (????) podobno nietypowe bo auto ma klimatyzacje. PROSZE O POMOC, NAMIARY SERWISOW (Nie ASO...) Gdzie mozna to naprawic Tanio, lub kupic inna

Pompa ma zasilanie tylko na pracujacym silniku, jeśli podczas holowania silnik nie pracował, to jak miałeś ja uszkodzić. Wspomaganie elektrohydrauliczne jest w każdym Kangoo dCi z klimatyzacją. W dziale wiem masz dwa tematy o wspomaganiu. Tam też znajdziesz namiary na naszego kolegę, który za rozsądną cenę naprawia te pompy.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Lucass środa, 27 września 2006, 18:38

Bullitt napisał(a):jeśli podczas holowania silnik nie pracował, to jak miałeś ja uszkodzić

Jak to jak?
Normalnie, przez włączoną stacyjkę popuściło na cybantach i wajcha zaczęła ryksztosować, a potem to już poprostu gugluterki w holometrach się zatarły no i pompa padła... :cry:
:wink: :lol:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez megacomp środa, 25 października 2006, 18:56

A wiec tak... Wszystko dziala nareszcie !!! (no prawie...) Komputer wtryskow naprawilem w czeladzi , wymienili mi na inny sprawny. Wtryski zregenerowal magik z Ustronia. Naprawde polecam !! konretna rozmowa, konkretne dzialanie. Jezdzilem i dzwonilem przez pol polski, nawet odeslalem wtryski do delphi , 3 miesiace bujania, a tu stosunkowo niedaleko wszystko udalo sie mniejszymi kosztami zregenerowac. Co do wspomagania to po wystawieniu diagozy w ASO ( i wystawieniu faktury) pompa jest uszkodzona. Pojechalem do polecanego znajomego z Wroclawia, rozkrecil , przeczyscil, zamontowal i.... kupa dalej nie dziala !!! bylem mega wsciekly, po szybkiej diagnozie okazalo sie ze nie dochodzi prad do pompy, bezpieczniki sa ok. Wiec co jest zepsute??? Wjechalem do ASO .... zrobilem dym. Okazalo sie ze wystarczylo wlaczyc na komputerze opcje zeby pompa dzialala.... 3 sek roboty. Ale seriws najlepiej wymienilby za 2650zł pompe, (zapewne gnojki by nic nie zrobily, tylko za polowe cene powiedzieli by ze udalo sie naprawic, a ja caly uradowany bym zgodzil sie na polowe ceny) Tak czy siak kosztowalo mnie to troche nerwow i stracnego czasu, wycieczke do wroclawia itd.. byc moze zbedna, choc tego sie joz nie dowiem. Tak czy siak polecam kolege z Wroclawia, chlopak zrobil co mogl , kupa roboty przy tym jest (ok 6 godzin) nawalilo ASO.
Teraz pozostaje jedna kwestia klimatyzacja uciekla.. tzn czynnik. Mam przeciek , wiem gdzie ale nie wiem czy wystarczy usczelke zmienic czy nie ? slyszalem o potrzebie wymiany weza, a taniej ponownym osadzeniu koncowki na tym samym wezu.
Kiedys poczytam, moze cos znajde. Jak narazie to chetnie kupilbym troche czasu... bo nie mam nawet kiedy poczty poczytac.... Dzieki za porady.
megacomp
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez jon104 piątek, 27 października 2006, 17:48

Dopiero 3 post, a już tyle "doświadczeń" z kangoorkiem :(
Ale mam nadzieję, że szybko sie autko odpłaci bezstresową jazdą :lol:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

kangoo

Postprzez swiety1125 niedziela, 11 marca 2007, 11:47

witam serdecznie
mam pytanie potrzebuje kolopasowe lub cala pompe wspomagania do kangoo 1.9d jesli cos wiecie posze o kontakt
swiety1125

Powrót do Pytam