Masaccio napisał(a):A jak różnica odczuć między fotelami? Lepiej na fotelu kierowcy czy pasażera?
U nie w zasadzie wyboru nie ma, bo pod siedzeniem kierowcy mam dodatkowy pałąk i się sub nie mieści. To nie znaczy, że nie próbowałem. I wolę pod pasażerem - pod kierowcą gdzieś mi ten bas uciekał, rozmywał się, a pod pasażerem jest zdecydowanie lepiej. Musiałem tylko suba położyć do góry nogami, bo się nie kładł idealnie na podłogę, co zresztą znacząco poprawiło odsłuch.
Niestety, do uzyskania brzmienia w miare porządnego basu potrzebne jest dobre źródło - niektóre stacje radiowe dają taki sygnał, który skutkuje generowaniem buczenia w częstotliwościach, które nie brzmią dobrze, za to męczą uszy.
Reasumując - niewątpliwie sub pod siedzenie nie jest rozwiązaniem idealnym. Na pewno 6 dobrze zestawionych głośników lub tuba w bagażniku dadzą lepszy efekt. Ale jak ktoś musi się zamknąć w części kabiny kierowcy z nagłośnieniem i z zróżnych przyczyn nie chce przerabiać drzwi, to jest to całkiem niezłe rozwiązanie.
1,5 dCi 80 KM, 2004, kaleido blue, oklejona samiczka.