Subwoofer pod siedzenie

Pytania i porady dotyczące audio, CB i nawigacji satelitarnej i tel. komórkowych w naszych samochodach

Postprzez Bullitt poniedziałek, 9 października 2006, 11:31

Ile wyszło?? Z 5 litrów netto?
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez budi poniedziałek, 9 października 2006, 11:35

jakieś 3 litry netto, natomiast dużą tu rolę odgrywa materiał, z którego była robiona skrzynka i jakieś maty, które mi tam włożyli do środka(podobno powiększają litraż)
'03 biały D65, drzwi

Obrazek
budi
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Bullitt poniedziałek, 9 października 2006, 11:40

Troszke mało, ciężko fajne głośniki dobrac, ale widzę ze juz sie udało. A dlaczego nie zdecydowałeś sie na głośniki w drzwiach?
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez budi poniedziałek, 9 października 2006, 11:51

nigdzie nie mogłem znaleźć paneli do drzwi z korbką...poza tym głośnik średnioniskotonowy pod fotelem+średnio w desce+tweetery na słupkach to jest całkiem niezła już konfiguracja. myślę o zrobieniu sobie samodzielnie paneli w drzwiach, ale to jak już wydrukuję trochę banknotów:)
'03 biały D65, drzwi

Obrazek
budi
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Bullitt poniedziałek, 9 października 2006, 12:18

Trzeba było zrobic samemu, zamiast kieszeni. IMHO koszt nie wiekszy niz tego co zrobiłeś.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez glowak wtorek, 28 listopada 2006, 12:08

Podziwiam kolegów, weny oraz chęci do pracy zazdroszczę, a przede wszystkim czasu.

Ja idę na łatwiznę. Wkładam pod siedzenie takie cuś:

http://www.audiosklep.pl/boschmann-b55p ... 4fcbf9e660

i zobaczymy. Jak posłucham, podzielę się wrażeniami.
1,5 dCi 80 KM, 2004, kaleido blue, oklejona samiczka.
glowak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez glowak poniedziałek, 4 grudnia 2006, 07:13

Założyłem, posłuchałem. Trochę czasu trwała zabawa z ustawianiem parametrów dźwięku, balansu itp. ale ostatecznie wynik mnie usatysfakconował. Pasmo uzupełnione znośnie, bas słychać całkiem nieźle, oddzielna regulacja głośności pozwala na dostosowanie do parametrów sygnału. W sam raz do normalnego słuchania. Koszt tej zabawy - 220 zł. i 2 godziny pracy przy przeciąganiu kabli do przyjęcia. Subek leży pod siedzeniem pasażera, nikomu nie przeszkadza, no i spełnia swoje zadanie.
glowak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio poniedziałek, 4 grudnia 2006, 17:21

A jak różnica odczuć między fotelami? Lepiej na fotelu kierowcy czy pasażera?
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez glowak środa, 6 grudnia 2006, 06:59

Masaccio napisał(a):A jak różnica odczuć między fotelami? Lepiej na fotelu kierowcy czy pasażera?

U nie w zasadzie wyboru nie ma, bo pod siedzeniem kierowcy mam dodatkowy pałąk i się sub nie mieści. To nie znaczy, że nie próbowałem. I wolę pod pasażerem - pod kierowcą gdzieś mi ten bas uciekał, rozmywał się, a pod pasażerem jest zdecydowanie lepiej. Musiałem tylko suba położyć do góry nogami, bo się nie kładł idealnie na podłogę, co zresztą znacząco poprawiło odsłuch.

Niestety, do uzyskania brzmienia w miare porządnego basu potrzebne jest dobre źródło - niektóre stacje radiowe dają taki sygnał, który skutkuje generowaniem buczenia w częstotliwościach, które nie brzmią dobrze, za to męczą uszy.

Reasumując - niewątpliwie sub pod siedzenie nie jest rozwiązaniem idealnym. Na pewno 6 dobrze zestawionych głośników lub tuba w bagażniku dadzą lepszy efekt. Ale jak ktoś musi się zamknąć w części kabiny kierowcy z nagłośnieniem i z zróżnych przyczyn nie chce przerabiać drzwi, to jest to całkiem niezłe rozwiązanie.
glowak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio środa, 6 grudnia 2006, 12:37

Swojego suba kupiłeś w tym sklepie do którego dałeś linka? Nie było problemów z przeciągnięciem przewodów?
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Audio, CB, nawigacja, mobile