Przegub do nowszej wersji kangoo (2003 rocznik) 1.5 dci 80km

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Przegub do nowszej wersji kangoo (2003 rocznik) 1.5 dci 80km

Postprzez Dziros niedziela, 28 stycznia 2007, 16:05

Witam.
Bede musial wymienic cala poloske lewa przednia, bo juz wyczytalem z archiwum ze nie za bardzo da sie dostac sam przegub (thnx _one_). Pytanie jest nastepuja. gdzie mozna tanio dostac ewentualnie regenerowana poloske?. bo narazie znam firme za 350 zl sama poloske + kaucja na stary. Duff cos wspominal ze w Tychowie za 230 zl dostal. Mozesz dac namiary?, moze ktos zna lepsze firmy?.
Dziros
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio niedziela, 28 stycznia 2007, 16:14

Regenerowane zwykle nie są za dobre, ale chyba innego (rozsądnego) wyjścia nie ma.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ poniedziałek, 29 stycznia 2007, 08:41

Poczekaj... jeżeli masz ABS to prawdopodobnie da się wymienić... podjedź do ASO i niech sprawdzą w dialogysie czy można i ile to kosztuje. Kiedyś w ASO mieli promocje na półosie. Regenerowaną można kupić poniżej 300zł, ale z jakością jest różnie. Ja wymieniłem już kilka Kagera (Fota) i są do du...szy.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

heh :)

Postprzez Dziros poniedziałek, 29 stycznia 2007, 18:49

mam bez abs. nie wiem czy nie bede szukal nowej w takim razie. ale zobacze.
Dziros
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez _ONE_ wtorek, 30 stycznia 2007, 08:06

Dla reanult półosie AFAIK robi NTN. Nowe są piekielnie drogie. Większość tego co jest w sklepie to regenerowane.
Szukaj reg. półosi firmy Spidan... mają dobrą jakość do ceny (przynajmniej tak było do tej pory).
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio wtorek, 30 stycznia 2007, 11:57

Przegubu raczej nie kupisz
Cała półoś Matell za 230,regenerowany Spidan za 320.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

No to wracam :)

Postprzez Dziros poniedziałek, 19 marca 2007, 17:32

dostalem 3 odpowiedzi z allegro odnosnie polosi do kangoo
nasuwaja mi sie od razu pytania. Czy kangoo 1.5dci 80 km. 2003. (wersja angielska).
1. ile frezów znajduje się na tym końcu półosi,który wchodzi w piastę koła: 21 czy 23.
2. czy gra role to, ze to jest wersja angielska i jak kupie europejskie polosie, nie beda pasowaly do mojego kangoo?
3. czy jest z zabezpieczeniem, czy nie. (jakie zabezpiecznie???? w polosi)

ogolnie dostalem takie odpowiedzi:

1. Witam ! posiadam taką półoś. Lewa, nowa, regenerowana fabrycznie w Hiszpanii z gwarancją kosztuje 260.00 zł. + koszty wysyłki - pocztą, priorytetem, za pobraniem - 26 zł. Termin dostawy 1-2 dni. Natomiast nowa fabrycznie wyprodukowana we Włoszech, kosztuje 290.00 zł. + koszty wysyłki. Prawą również posiadam, ale muszę wiedzieć, czy jest z zabezpieczeniem, czy nie. Cena taka sama jak lewej. Pozdrawiam. Wiesław

2. Witam,
mam półosie, o które Pan pyta,zarówno lewą,jak i prawą.Są to półosie używane /nie są regenerowane/,w bardzo dobrym stanie,z auta 2005r,daję na nie gwarancję rozruchową,nie zwracam jednak kosztów transportu i warsztatowych.Nigdy nie miałem reklamacji na moje półosie.
Jedna uwaga: w tym aucie były wkładane różne półosie,dlatego pytając o tę część musi Pan określić:
- czy auto ma ABS
- ile frezów znajduje się na tym końcu półosi,który wchodzi w piastę koła: 21 czy 23.Pozdrawiam MOTO-KOS

3. Tak, mam taką półoś, jest to fabrycznie (we Francji) regenerowana półoś z roczną gwarancją bez limitu kilometrów. Koszt 350 zł i trzeba oddać starą lub kaucja 50 zł. Możemy też wymienić w Piasecznie.

dzieki za ewentualne sugestie
Dziros
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez _ONE_ poniedziałek, 19 marca 2007, 21:18

Może nie do końca jest to odpowiedź na Twoje pytanie, ale może warto pomyśleć o czymś takim: http://www.motomax.pl

Przeglądałem kilka katalogów (np. lobro) i nie znalazłem informacji o 1.5 dci... dziwne :(
Jutro podzwonię i dowiem się więcej. Sprawdź tak jak pisałem ile kosztuje półoś w ASO... może na miejscu dowiesz się coś o np. ilości zębów i ew. zamiennikach - pytanie nic nie kosztuje, a przez maila ciężko coś kupić :!:
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ poniedziałek, 19 marca 2007, 21:30

Oki właśnie dorwałem się do spidana:
21061 lewa, ilość wypustów od str. koła 21, dł. 630
21062 prawa, ilość wypustów od str. koła 21, od str. skrzyni 23, dł 728
(dane wg katalogu)
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

_one_

Postprzez Dziros poniedziałek, 19 marca 2007, 23:08

Tylko czy nie bedzie inaczej w wersji angielskiej ?. nie wiem czy sie nie odwroca strony ze wzgledu na to ze kierwonica jest po prawej stronie?
Dziros
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Następna strona

Powrót do Pytam