KKP testuje nowego Kangoo

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Postprzez kreon piątek, 15 lutego 2008, 10:36

Witam
Mi też nie przypadł do gustu , przód ma jak Nissan Micra
nie popisali sie twórcy kolejnego torbacza.
Pozdrawiam.
kreon
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez jon104 piątek, 15 lutego 2008, 11:37

No i za chwilę i bielski oddział KKP zapozna sie z nowym kangoo :D
Może dzisiaj jeszcze bez jazd, ale kto wie... :)
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio piątek, 15 lutego 2008, 12:51

Moja dawka fotek bez komentarza :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Reszta później :)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio piątek, 15 lutego 2008, 15:05

Kolejna partia :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

KONIEC :)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jon104 piątek, 15 lutego 2008, 18:25

No i pooglądaliśmy (z Żuwikiem) Nowego Kangoora dość dokładnie 8O

Nie udało się pojeździć, ale mamy to obiecane, może już w przyszłym tygodniu (auto jeszcze nie zarejestrowane - dzisiaj koło południa wjechało do salonu).

Cóż tu powiedzieć o wrażeniach ... .
Uczony w piśmie powiedziałby, że ma ambiwalentne odczucia i takoż ze mną było :?

Auto jest ze wszystkim "lepsze", tzn, większe, lepiej wygłuszone, obudowane wewnątrz plastikami, doposażone w różne układy, z welurkiem na podłodze itd i ... tak naprawdę to nic wiecej nie oferuje niż nasze poczciwiny ph I i ph II :lol:

Właściwie gdy na niego popatrzyłem (a stoi dokładnie w tym samym miejscu w salonie, w którym kiedyś stał mój :!: ) to bardzo mi się podobał, ale kiedy wyszedłem na zewnątrz i zobaczyłem swego brudasa na parkingu to podobał mi sie nie mniej :lol:

Jednak podoba mi się i dalej jest to kangoo, ale ... już bez tej duszy, którą nasze niewątpliwie mają :P

Nie ma w nim rzeczy, którą chciałbym napewno mieć w swoim (no może poza ciekawym połączeniem świateł pozycyjnych przednich ze światłami do jazdy dziennej :!: - to mi sie spodobało) reszta zaś patentów to właśnie to, co powoduje, że odbieram Nowego Kangoo jako przerost formy nad treścią :idea:

O właściwościach jezdnych nic nie powiem, ale jak zobaczyłem te sprężyny w tylnym zawieszeniu i to ugięcie, kiedy małocoważący Żuwik usiadł w bagażniku, (o swojej "skromnej" osobie nie wspomnę) to rozumiem kategoryczne swierdzenia oddelegowanych do Wa-wy testerów o bujaniu i pływaniu :wink:

Reasumując: auto fajne, ale... . :?

A tak wogóle to ... "przyjdzie przywyknąć"
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez ROBAK piątek, 15 lutego 2008, 20:38

Trzeba niestety się "OSWOIĆ" na fotkach tooooooooo niestety jednak trzeba się "OSWOIĆ" :D :D :D :D :D fajna impra sie zrobiła :) :) :)
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik piątek, 15 lutego 2008, 21:56

Jak Janusz wcześniej wspomniał, generalnie auto nam się podoba jako auto, jako Kangoo trochę gorzej. Gdyż cała jego idea poszła.... w las w zasadzie, bo ten nowy KanGoo to już w las nie pojedzie :)

Przeraziło nas ugięcie zawieszenia pod wpływem usadzenia kupra do kufra, oraz wiele sugerujące mocno wycięte nadkola (choć potem zauważyliśmy, że wszystkie nowe Renoty tak mają).

Kangoo to przede wszystkim bagażnik. A tam co... To samo co w poprzedniku, mimo dużo szerszego tyłka. Plastiki zeżarły kupę miejsca (a mi się czasem przestrzeń nad nadkolem przydawała, ot do wożenia snowboardu). Żeby nie było za (nie)pięknie, wielofunkcyjna półka wymaga prowadnic, które sobie wystają...

Przechodząc do wnętrza było już lepiej. Zastanawiamy się nad nieosłoniętym stelażem tylnej kanapy (nie było by w zrobieniu maskownicy nic trudnego) i zachwycamy jej składaniem, super dźwigieneczki koło kierownicy ;) , plastikowe, ale dość solidne osłony słoneczne, plastik, plastik, szur, szur i wygodne fotele ;) Przepiękne super fajowe zegary, łączące w sobie kultowy śliczny duży centralny blat prędkościomierza jak w ph1 bez obrotomierza, no i obrotomierz równocześnie ;)

Następnie był silnik. I w tym miejscu zaczęło się wypominanie niektórym forumowiczom marudzenia. Filtr oleju w dużo lepszym miejscu niż w niejednym Oplu (wiem co mówię ;) ), sprytny dostęp do filtra powietrza i żarówek. Przypomniały się nam i schowki lotnicze, do których to wstawać trzeba. 1. ja nie musiałem (choć nasze były wyimaginowane :lol: ), więc długas Lucass też pewnie nie ;) , a 2. w starym trzeba było wstawać i jeszcze się odwracać ;)

Podsumowując. Jakbym chciał sobie kupić Scenica, zapewne kupiłbym KanGoo. Ale ponieważ Scenic jest jaki jest, na podjeździe koło Renota 21 stoi obecnie Seat Altea. Wolałbym jednak, abym, w chwili gdy będę miał odpowiednio dużo pieniędzy, mógł podejść do salonu i powiedzieć: "Poproszę to fajne, zwinne, lekkie Kangoo o sztywnym zawieszeniu co kolor nadwozia widzę w środku, z małym silniczkiem diesla który da mu wystarczającego kopa". Niestety, po zakończeniu sprzedaży Kangoo ph2 sprzedawca może jedynie rozłożyć ręce...

Prawda jest taka, że wszystkie Renoty obecnie są plastikowe do bólu (razem z oglądanym przez nas Espace'm w wersji Privilege) i drogie jak jasny gwint. Konkurencja nie ma żadnych problemów, żeby cenowo z nimi konkurować. Jedyne co, to są naprawdę ładne...

PS. Odwiedzającym salony proponuję przyjrzeć się nowemu Modusowi - zrobili z niego naprawdę fajowe autko ;)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt sobota, 16 lutego 2008, 00:27

zuwik napisał(a):Podsumowując. Jakbym chciał sobie kupić Scenica, zapewne kupiłbym KanGoo.

A ja odwrotnie :lol: :lol: :lol:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Lucass sobota, 16 lutego 2008, 15:49

Ponieważ Masaccio sprytnie nie dał komentarza do swoich zdjęć, chciałem dodać kilka słów od siebie.
Te czarne ślady na kostce parkingu absolutnie nie powstały na skutek jazd testowych nowym kangurkiem.
On nie był do tego zdolny...
:twisted:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Bullitt sobota, 16 lutego 2008, 16:33

jon104 napisał(a):Nie ma w nim rzeczy, którą chciałbym napewno mieć w swoim (no może poza ciekawym połączeniem świateł pozycyjnych przednich ze światłami do jazdy dziennej Exclamation - to mi sie spodobało)

Maja nawet homologacje na dzienne :lol:

Obrazek

Aktywacja z poziomu komputera, zresztą jak we wszystkich nowych modelach Renault, niestety świecą tylko przednie bez tylnych pozycji.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem