Nie ma sprawy , jak rozwiążę problem u siebie dam znać co i jak. Po rozmowie i otrzymaniu schematu okazało się , że żabojadki znowu cóś pokręciły w sterowaniu szyb i oprócz modułu domykania ze dwa przekaźniczki trzeba będzie dołożyć . Związane jest to z tym , że dla konkretnego sterownika (dotyczy tej samej firmy)na silnikach powinna być w stanie spoczynku masa . W naszym przypadku w stanie spoczynku jest niestety +12V( i stąd te przekaźniki) . W sumie daje to razem 79(sterownik) +49(moduł)+10(przekaźniki)+8(przesyłka) co jest drobną częścią jaką musielibyśmy wydać w ASO . Muszę sprawdzić mój moduł , może tam nie trzeba będzie przekaźników ???? Przy okazji modułu jest możliwość regulacji progu siły domknięcia (ważne jak ma się małe dzieci lub psa np.)
Co do intercoolerka właśnie na te info czekałem - czyli wielkości chłodnic . Odniosłem wrażenie , że na zdjęciach ,które były na forum chłodnica była (w DCi) jakby trochę niższa i węższa i stąd miejsce na dole na intercoolerka . Mimo to będę dalej drążył temat . Może coś z tego się wykluje
A temat szyb chyba przesunie się o tydzień dalej , bo mój synuś idzie na jakieś wesele i bierze skoczka , więc nie będę w następnym tygodniu nic grzebał , by przypadkiem nie zostawić go z gołymi blachami na drzwiach , gdyby coś nie pasiło.
Praga,Praga - fajne miasto , jest co pooglądać i sprawy wiekowe(zabytki)i współczesne(fajne są grające fontanny - warto obejrzeć ). Niestety mam taką robotę , że ciężko w tej chwili załatwić mi jakieś zastępstwo i w tym roku z urlopu nici .
Pozdrawiam i życzę udanego wypadu ( ale uważajcie , bo tam radar na radarze)

.
L-irek