przez FRANIUP niedziela, 12 października 2008, 06:49
Temat jest bardziej ciekawy niż by się wydawało!
Miałem oryginalnie zwalony komputerek, który jest po lewej stronie konsoli (centralny, wycieraczki i inne) objawy nie działał przycisk otwierania i zamykania drzwi centralnego (konsola) oczywiście temat wałkowany z ASO wiele razy przy każdej wizycie i zawsze byłem zbywany. Skończyła się gwarancja i umyli ręce od tego problemu. Napisałem pismo do centrali - opisałem, co jest grane podałem, kiedy były naprawy serwisowe i zadziałało. Podano mi kontakt do kierownika ASO i że on już wszystko wie. Nawiasem ten moduł kosztował wtedy jakieś 800 zł w ASO, więc nie uśmiechało mi się go kupować. Moduł wymieniono i wszystko działało - do czasu pierwszych jesiennych chłodów. No i najciekawsze - jak reklamowałem tą usterkę to okazało się, że oprogramowanie było wgrane jakoś niedbale i z jakimiś błędami. Elektryk w ASO powiedział, że tylko kluczyki były wgrane i nic więcej (a do programu wpisuje się nawet nr nadwozia a jego tam nie było) wydaje mi się, że dostałem jakiś bubel w nagrodę! Alarm jest OK a kontrolki, które się zapalały od poduszki to był właśnie problem oprogramowania. Po poprawieniu tego w ASO wszystko OK poza jesienno - zimową niedyspozycją konsoli.
Tak się zastanawiając teraz i czytając poprzednie posty jest to możliwe, że konsola ma niskie napięcie bo akumulator mam cienki i muszę zimą doładowywać.
Wszystkie połączenia sprawdzałem rozebrałem licznik ten komputerek poprawiłem lutownicą miejsca, które wydawały mi się dziwne. Wydaje mi się, że tu nie tkwi problem.
Pozdrawiam serdecznie